Seks in pauze helpt Selt aan zege

snooker symboolfoto 4Matthew Selt heeft gisteren naar Plan B gegrepen om zijn WK-kwalificatiepartij tegen Thepchaiya Un-nooh na een 6-3 achterstand nog in een 10-8 zege om te draaien.

In snookerjargon heeft Plan B een heel eigen betekenis. Wijlen Paul Hunter introduceerde het begrip tijdens The Masters in 2001.

Hunter stond na de eerste sessie van de finale met 6-2 achter tegen Fergal O’Brien. Tijdens het interval trok hij zich met zijn vriendin (en latere echtgenote) Lindsey terug op zijn hotelkamer.

In de avondsessie speelde Hunter plotseling formidabel snooker en won die finale nog met 10-9. Op de persconferentie na afloop onthulde hij zijn “Plan B”.

Selt erkende na zijn overwinning op Un-nooh dat ook hij na de zwakke openingssessie naar seks als redmiddel had gegrepen.

“Ik ging terug naar het hotel en belde mij vriendin Emma, die in Leeds woont en de trein nam (naar Sheffield, EW)”, vertelde Selt aan worldsnooker.com.

“We besloten Plan B te proberen en ik keerde ontspannen en met een andere houding terug”, aldus Selt, die de eerste vijf frames van de avondsessie overtuigend won en dus van 3-6 naar 8-6 uitliep. Uiteindelijk werd het 10-8.

James Wattana had geen vluggertje nodig om Lee Page te verslaan, 10-6 inclusief een total clearance van 140.

En net als Björn Haneveer (tegen Jordan Brown) had ook Noppadol Sangnil de vole 19 frames nodig om zijn tegenstander op de knieën te krijgen. De talentvolle Michael White was het verrassende slachtoffer.

Uitslagen en framescores van de kwalificatie voor het Betfred.com wereldkampioenschap vind je hier.

Lees ook:Selby wint Paul Hunter Classic
Lees ook:Championship League: Invaller Selt wint groep 2
Lees ook:Haneveer zet eerste stap op weg naar China
Lees ook:Dé comeback van de eeuw?
Lees ook:WPBSA vindt “onvoldoende bewijs” tegen Un-nooh

0 reacties op “Seks in pauze helpt Selt aan zege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.