Und der Gewinner ist…

snooker-symboolfotoPatrick Einsle! De voormalige Main Tour-speler behaalde gisteren de nationale titel in Duitsland. In de finale van de Deutsche Meisterschaft in Bad Wildungen versloeg hij zijn maat en trainingspartner Itaro Santos met 4-2.

Sascha Lippe en Thomas Hein verloren in de halve finales en deelden de derde plaats.

Einsle en Santos maakten er een spannende partij van zonder echt hoge breaks. De Braziliaanse Duitser scoorde een serie van 70 in frame vijf maar stond toen al met 3-1 achter.

Twee jaar geleden figureerden Einsle en Santos gezamenlijk op de dvd Snooker – Gentlemen’s Sport, een wat merkwaardige coachingfilm waarop de basics van het snooker worden uitgelegd.

Einsle speelde drie seizoenen geleden een jaar op de Main Tour. Hij nam de open plek in na het wegvallen van Paul Hunter.

Het avontuur van de nu 22-jarige Duitser duurde slechts één seizoen. In de meeste kwalificatietoernooien verloor hij in de eerste ronde, met als dieptepunt een 9-0 nederlaag tegen Judd Trump in de qualifiers voor het UK Championship.

Einsle probeert zich dit seizoen via het PIOS-circuit weer voor de Main Tour te kwalificeren, net als Lippe en Lasse Münstermann.

Lees ook:Patrick Einsle trekt zich terug van Main Tour
Lees ook:Patrick Einsle blijft de beste van Duitsland
Lees ook:PIOS: Lippe schakelt Van Hove uit
Lees ook:Oud-prof Patrick Einsle is Duits kampioen
Lees ook:PIOS: toernooizege voor Wilson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.