Stommiteit en pech doen Selby de das om

Mark Selby wacht ook na de Grand Prix nog steeds op zijn eerste overwinning dit seizoen. Gisteravond verloor hij in de openingsronde van Ken Doherty, 5-3. Een stommiteit in het tweede frame en pech in het zesde waren beslissend voor de uitslag.

Selby begon sterk en met breaks van 43 en 63 kwam hij vlot op 1-0. Ook het tweede frame leek een prooi voor de Engelsman te worden. Hij was op weg naar een clearance toen hij uiterst nonchalant de laatste roze bal miste.

grand prix - selby-doherty

…Atletische stoot van Mark Selby aan het einde van frame twee…

Doherty stond op dat moment pas 18 punten achter en had dus maar één snooker nodig – die hij meteen bij zijn eerste poging succesvol legde.

De Ier liep na het gestolen tweede frame snel uit naar 3-1, onder meer met een break van 105. Selby vocht terug en leek op 3-3 te komen, maar had pech met een in-off bij zijn pot op de beslissende groene bal.

Op 4-2 kon Selby de nederlaag niet meer afwenden. Hij won nog wel frame zeven, maar kon er daarna niet van profiteren dat Doherty aanvankelijk een matchbal (zwart vanaf de spot) miste.

Na zijn nederlagen tegen Stuart Bingham in de eerste ronde van de Shanghai Masters en nu tegen Doherty zal Selby uit de top-10 van de provisional ranking duikelen.

grand prix - doherty-selby

…Doherty pot zwart vanaf z’n spot, hier wel…

In de andere avondpartij wist Joe Perry eindelijk weer eens te winnen. Tegen Marcus Campbell, die nog wel een century scoorde, werd het een duidelijke 5-2 zege.

Vandaag speelt Ali Carter tegen Robert Milkins – die met roze gilet en strik speelt als steun aan een nationale borstkankercampagne - en Ding Junhui tegen Matthew Stevens. Vanavond staan Ryan Day en Jamie Cope, en Neil Robertson en Gerard Green tegenover elkaar.

Ik verwacht dat Carter, Ding, Cope en Robertson doorgaan naar de tweede ronde. Iemand andere voorspellingen?

(foto’s Selby & Doherty © Eurosport Player)

Lees ook:China Open: Selby wint maar mist zwart voor 147
Lees ook:Speelschema WK snooker 2014, dag 7
Lees ook:Speelschema WK snooker 2014, dag 6
Lees ook:Dennis Taylor laat Ali Carter even schrikken
Lees ook:Haneveer onderuit tegen Fu in teleurstellende partij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.