Schrijf je nu in voor het 6-red WK

logo-6-red-world-championshipOverweeg je mee te doen aan het allereerste 6-red wereldkampioenschap in december in Ierland? Schrijf je dan nu in! Er zijn in totaal 160 startplaatsen. Een deel is inmiddels vergeven aan Main Tour-spelers, die voorrang hadden, maar vanaf vandaag staat de inschrijving op de resterende plaatsen open voor amateurs.

Deelname kost €150, maar goed, daar staat een totale prijzenpot van €35.000 tegenover. Spelers worden op volgorde van inschrijving toegelaten, dus hurry upHier vind je een inschrijfformulier (pdf).

Het WK snooker met zes rode ballen, een initiatief van Ken Doherty, wordt gespeeld in 32 groepen van elk vijf spelers. De partijen in deze round-robin-fase zijn best-of-7.

De beste twee van elke groep gaan door naar de laatste 64. Vanaf dan geldt het knock-out-format. Vanaf de ronde van de laatste 32 worden de partijen langer; de finale (op 18 december) gaat over 15 frames.

Het Super-Six format staat de laatste maanden volop in de belangstelling. Nu ook World Snooker deze verkorte variant laat spelen in enkele toernooien van de Pro Challenge Series, is de discussie tussen voor- en tegenstanders alleen maar verscherpt.

Ben benieuwd of er lezers van snooker.blog.nl zijn die serieus overwegen om mee te doen in Ierland. Iemand?

Lees ook:Nu ook een wereldkampioenschap Super-Six
Lees ook:Inschrijving NK 2014 – inclusief 6-reds! – geopend
Lees ook:Speelschema halve finales WK snooker 2012
Lees ook:Partijen World Open worden langer dan best-of-5
Lees ook:Wereldtop speelt mee bij WK 6-reds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.