Inschrijving NK 2014 – inclusief 6-reds! – geopend

De inschrijving voor het NK Snooker 2014 is geopend! Nieuw is dat er dit seizoen ook om een 6-reds-titel wordt gestreden.

Het NK gaat in februari plaatsvinden op een nog onbekende locatie. De KNBB moet nog tussen twee mogelijke opties kiezen.

Naast de gebruikelijke categorieën open (regerend kampioen René van Rijsbergen), vrouwen (Rosanna Lo-A-Tjong), junioren (Bas Verviers), senioren (Steven McGuinness) en koppels (Steven McGuinness & Ton Berkhout) kent het NK dit keer dus ook een open toernooi om de 6-reds-titel.

Een open toernooi, omdat het ook openstaat voor niet- en oud-KNBB-leden.

Je leest er alles over in dit persbericht dat snooker.blog.nl van de KNBB kreeg. (De vetgedrukte markeringen zijn later toegevoegd.)

De inschrijving voor het NK Snooker 2014 is geopend. Het NK Snooker 2014 zal in de maand februari worden gespeeld. Deelnemers kunnen zich zoals vanouds opgeven voor de categorieën Open (heren), Dames, Senioren, Junioren en Koppels. Het inschrijfgeld per categorie bedraagt €12,50 per speler. De inschrijving sluit op vrijdag 20 december.

Nieuw is de categorie 6 reds. Het 6 reds toernooi zal op zaterdag 22 februari tijdens het hoofdtoernooi worden gespeeld met de finale op de finale dag. Het format is dubbel knock-out. Het is de bedoeling dat dit toernooi een combinatie wordt van een reünie van (oud) spelers, een gezelligheidstoernooi en een strijd om de 1e Nederlandse titel voor deze categorie. Op deze dag is dan ook “live” muziek aanwezig en wordt er een buffet geserveerd. Deelname aan deze categorie is gratis voor leden van de KNBB sectie Snooker. Niet leden kunnen ook meedoen na betaling van € 5,–. Daarmee worden zij meteen recreatief lid van de KNBB sectie Snooker. De inschrijving voor het 6 reds toernooi sluit op 20 februari. Wij zullen trachten zoveel mogelijk deelnemers hiervoor te benaderen, maar spelen er In uw club mensen, die dat eens een keer leuk vinden dan zijn zij ook van harte welkom. Stuur dan ook gerust deze mail aan hen door.

In het reglement Nederlands Kampioenschap Snooker versie 2.0 staat beschreven hoeveel spelers er per categorie geplaatst worden. De peildatum voor plaatsing is de stand op de diverse rankings op maandag 23 december 2013. Bij de open categorie wordt in tegenstelling tot vorig jaar gespeeld vanaf de laatste 48 (was 64). Hiervoor is gekozen omdat de verhouding van het aantal deelnemers en het aantal beschikbare plekken in de loop der jaren scheef is gegroeid. Bovendien is het speelschema al erg vol. Voor het seizoen 2015 zullen ook het aantal te plaatsen spelers per categorie opnieuw bekeken worden.

De voorronden zullen in verschillende zalen in het land worden gespeeld. Spelers zullen zoveel mogelijk ingedeeld worden in de eigen regio. De locatie waar het hoofdtoernooi zal worden gespeeld wordt medio december bepaald. Momenteel komen hiervoor nog 2 zalen voor in aanmerking.

De planning zoals die er nu uitziet is als volgt:

Voorronden

> Za 1 feb – Dames en Junioren

> Zo 2 feb – Senioren

> Za 8 feb – Heren

> Zo 9 feb – Koppels

Hoofdtoernooi

> Za 15 feb – Senioren laatste 32 & Koppels laatste 16

> Zo 16 feb – Heren laatste 48

> Za 22 feb – 6 Reds

> Zo 23 feb – Heren laatste 8 & Dames laatste 8 & Junioren laatste 4 & Finale koppels & Finale 6 Reds

Inschrijven kan via deze link.

Het reglement NK Snooker 2014 vindt u hier.

Lees ook:Inschrijving NK geopend, hoofdtoernooi in Maassluis
Lees ook:Planning Nederlands Kampioenschap
Lees ook:KNBB: Inschrijving NK verlengd tot 31 december
Lees ook:Inschrijven kan nog: NK snooker in Jumbo SC in Warmond
Lees ook:Hoofdtoernooi NK opnieuw in Den Bosch

Eén reactie op “Inschrijving NK 2014 – inclusief 6-reds! – geopend

  1. Martin

    Even iets heel anders.Wordt er dit seizoen geen Dutch Open georganiseerd?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.