Snooker een olympische sport?

Waarom zou snooker geen demonstratiesport kunnen zijn op de Olympische Spelen van 2012 in Londen? Ik las die suggestie vanmiddag op The Snooker Forum en ik vind hem eigenlijk helemaal niet zo gek. Het is immers wel vaker gebeurd dat een organiserend land een eigen sport promoot die nog niet Olympisch is.

Zo zette Japan in 1964 als eerste judo op het programma van de spelen in Sapporo. En Zuid-Korea introduceerde in 1988 teakwondo als demonstratiesport in Seoul. Judo en taekwondo zijn inmiddels volwaardige olympische sporten.

Engeland zou zich, als bakermat van deze sport, sterk kunnen maken voor snooker. Dat zou onder de noemer keusporten kunnen, waartoe dan ook driebanden, carambole en poolbiljart behoren.

Maar het blijkt niet bepaald eenvoudig om een sport bij het IOC aan de olympische status te helpen. Zo proberen baseball en softball al jarenlang toe te treden, maar zij worden steeds weggestemd. Afgelopen donderdag werd bekend dat golf en rugby per 2016 hoogstwaarschijnlijk wél toegelaten worden.

Lees ook:Help snooker aan een Olympische status!
Lees ook:Snooker Olympisch? Deel zoveel…
Lees ook:Snooker NIET olympisch in 2020
Lees ook:Snooker olympisch? Teken de petitie!
Lees ook:Murphy: “Belachelijk dat snooker niet Olympisch is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.