NSR: Stolk wint in Leiden na 147-break

Roy Stolk uit Zeist heeft zondag het 8ste toernooi van de Nationale Snooker Ranking van de KNBB gewonnen. In Leiden was Stolk in de finale te sterk voor Joris Maas uit Den Bosch. De nummers 1 en twee van de ranking maakten er samen een spannende finale van in het snookercentrum aan de Utrechtse Veer in Leiden.

(c) Corné Kuijpers

(c) Corné Kuijpers

Roy Stolk komt 1-0 voor door een fraaie 46 break. Ondanks een aantal rare missers stelt Joris Maas het tweede frame veilig (1-1). Het derde frame won Maas met een knappe 62-break (1-2). Stolk kwam echter met een 40 en een 31 terug tot 2-2. Het laatste frame leek een prooi te worden voor de Bosschenaar maar op 61 miste hij match-ball.

Met nog 67 op tafel wist Stolk in 2 beurten, afgewisseld met strakke safeties het verschil terug te brengen tot 31 met nog 2 rode op tafel. Na een misser van Maas , speelde Stolk de tafel met 37 leeg. En daarmee werd hij de winnaar van het toernooi in de Snookerij.  Roy Stolk behoudt daarmee de eerste plaats op de Nationale Ranking.

Nummer 4 van de ranking, René Dikstra uit Amersfoort verloor in de halve finale van Joris Maas met 2-3. Jerom Meeus (nummer 5) was kansloos tegen een gebrande Roy Stolk (0-3) in de andere halve finale. Dat Roy Stolk zo gedreven was, was het gevolg van een prachtige 147 in de voorafgaande ronde. Tegen Bas Heberigs potte hij voor de tweede keer in zijn leven in een officiële wedstrijd 15 rode en 15 zwarte ballen, om daarna met de kleuren een maximum veilig te stellen.

De verliezersronde was een prooi voor Steve Stolk (broer van, dus het zullen wel goeie genen zijn) uit Utrecht, die in de finale Tonnie Kok uit Didam met 3-2 versloeg.

De volledige uitslag vind je hier.

(Persbericht KNBB)

Lees ook:NSR: Stolk ook in Leiden te sterk voor Maas
Lees ook:NSR: Stolk klopt Maas in finale in Utrecht
Lees ook:NSR: Stolk handhaaft koppositie door winst in Emmen
Lees ook:NSR: Roy Stolk wint opnieuw
Lees ook:NSR: Roy Stolk de sterkste in Hilversum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.