NSR: Roy Stolk de sterkste in Hilversum

roy stolk (close)Het vierde toernooi om de KNBB Nationale Snooker Ranking is zondag in Hilversum een prooi geworden voor Roy Stolk.

De Zeistenaar scoorde in de finale twee breaks van 96 punten om Joris Maas met 3-0 te verslaan.

Schrale troost voor Maas: door zijn finaleplek keert de Brabander weer naast Maurice le Duc terug aan kop van de ranglijst. Le Duc zelf was in de achtste finales over Stolk gestruikeld.

Voor het volledige toernooiverslag stelt snooker.blog.nl hieronder weer graag ruimte beschikbaar aan KNBB-sectievoorzitter Paul Swanenburg.

Zondag 6 oktober jl. vond in Hippo-Pot-Um-Us te Hilversum de vierde wedstrijd in de Nationale Snooker Ranking plaats.

Daar waar de top 8 van de ranking ingeloot werd, moesten enkele andere spelers vanaf wedstrijd één aan de bak. Omdat Roy Stolk de vorige Ranking evenementen aan zich voorbij had laten gaan, was hij een van de spelers die in de eerste ronde moest aantreden. De speler, die Ozebi als thuisclub heeft, moest het hierin opnemen tegen Arko te Velde. Stolk won de wedstrijd met 3-1 en moest het in de tweede ronde opnemen tegen de nummer 1 van de ranking; Maurice Le Duc. Net zoals in de eerste ronde liet Stolk het toe dat de tegenstander één frame zou pakken; hij won wederom met 3-1.

In de kwartfinale werd Emile Hendriksen met 3-0 opzij gezet waarna Stolk het in de halve finale moest opnemen tegen Rene Dikstra, die vervolgens met 3-1 het veld moest ruimen. De andere finalist kwam uit de onderste helft van de loting.

Doordat Joris Maas hoog in de ranking staat had hij de eerste ronde vrijaf. Maas had in de tweede ronde aan drie te spelen frames genoeg om Laurens Boleij te verslaan. In de kwartfinale was Maas een maatje te groot voor Patrick van der Pijl en won met 3-1. Tijdens de halve finale moest de speler van De Dieze het opnemen tegen Peter Rath. Ook hier was de einduitslag 3-1.

De finale ging hierdoor tussen Roy Stolk en Joris Maas. In Hilversum was Stolk de betere. Met 2 keer een 96-break, wat tevens de hoogste breaks van het toernooi waren, werd Maas uiteindelijk met 3-0 verslagen.

Doordat Stolk het toernooi wint komt hij in de Ranking binnen op plaats nummer 8. De finaleplaats van Maas was uiteindelijk genoeg om op de Ranking naast Maurice Le Duc te komen. Samen zijn zij nu lijstaanvoerder van het seizoen 2013-2014.

De volgende wedstrijd in de Ranking zal plaatsvinden op 3 november as. in Warmond bij Jumbo Snooker Centre.

KNBB Nationale Snooker Ranking 4
[Hilversum, 6 oktober 2013]

Kwartfinales:
> Roy Stolk – Emile Hendriksen
> René Dikstra – Ameer Baksh 3-1
> Joris Maas – Patrick van der Pijl 3-1
> Peter Rath – Niki Lin 3-0

Halve finales:
> Stolk – Dikstra 3-1
> Maas – Rath 3-1

Finale:
> Stolk – Maas 3-0

Lees ook:NSR: Stolk klopt Maas in finale in Utrecht
Lees ook:NSR: Stolk ook in Leiden te sterk voor Maas
Lees ook:NSR: Maas leidt, Stolk klimt naar 6e plek
Lees ook:NSR 3: Jerom Meeus wint in Hilversum
Lees ook:NSR 2: Maurice le Duc wint in Warmond

6 reacties op “NSR: Roy Stolk de sterkste in Hilversum

  1. Paul Swanenburg

    Dank voor de plaatsing, Eric. Maar alle eer gaat naar Maruschka Poismans ons PR-bestuurslid. Ik stuur het slechts door ;) .
    Uiteraard ook weer een woord van dank aan zaalhouder Ruud Weber voor het beschikbaar stellen van zijn zaal en aan Fred v/d Sluis voor de wedstrijdleiding.

      /   Beantwoorden  / 
  2. rene dikstra

    De twee 96 breaks waren in de halve finale tegen ongergetekende, niet in de finale tegen Joris.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Morris

    In de finale had ie breaks van 9 en 6

      /   Beantwoorden  / 
  4. Beste Vriend

    Bleek voldoende

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.