Drie van de vijf heren uitgeschakeld op EK

Na de eerste ronde van de knockout-fase bij de heren op het Europees Kampioenschap in Praag zijn er al drie slachtoffers te betreuren. Beide Nederlandse heren zijn uitgeschakeld en 1 Belgische heer. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

De broedermoord tussen Tomasz Skalski en René Dikstra is in het voordeel van de jonge Belg gevallen. De eerste vier frames ging het steeds gelijk op, Skalski scoorde hier nog een break 51. In frame vijf wist Skalski de voorsprong weer te pakken om het zesde frame de wedstyrijd te beslissen en zo zijn plaats bij de laatste 32 veilig te stellen. Skalski komt daar uit tegen Robert Carlisle uit Schotland.

Jurian Heusdens heeft een zwaarbevochten overwinning behaald tegen Aaron Busuttil. Met onder andere een 60-break wist Heusdens 3-0 voor te komen, waarna de Maltees knap terugvocht en zich naar een decider wist te knokken. In de decider weet Heusdens met een 71-break dan de wedstrijd te beslissen.

Richard van Leeuwen verloor van de Pool Krzysztof Wróbel, die met 4-1 en een 64-break een einde maakte aan het Europese debuut van de Zaandammer.

Ook Jurgen van Roy is uitgespeeld voor dit EK, hij verloor met 4-2 van Maor Shalom uit Israel.

Vanavond om 18 uur zullen Salski en Heusdens in actie komen om een plaats bij de laatste 16 te bevechten. De Masters zijn momenteel nog bezig, de dames volgen morgen.

Lees ook:Belgische victorie in Bulgarije
Lees ook:Bokken/Brecel Belgisch Kampioen dubbels
Lees ook:BR 2: Heusdens klopt routinier Lemmens in finale
Lees ook:Dag 4 van het EK in Praag
Lees ook:Belgen op koers op EK in Polen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.