Luca Brecel noemt Vlaamse spelers “pannekoeken”

Luca Brecel heeft deze week voor opschudding in de Vlaamse snookerwereld gezorgd door deelnemers aan de Merodesnookers Open als “de grootste pannekoeken” te betitelen. Het 14-jarige toptalent zou afgelopen weekend zelf meedoen aan het toernooi, maar zegde af en koos in plaats daarvan voor een exhibitie met diverse Main Tour-spelers.

“Ik kan beter met die profs gaan spelen dan dat ik hier in de Merode tegen de grootste pannekoeken mijn tijd ga verspillen”, zo schreef Brecel op het Belgische Snookerforum. De posting is inmiddels door de webmaster van het forum verwijderd.

Diverse spelers hebben de uitlating van Brecel als belediging opgevat en hebben de jonge speler opgeroepen om – hoe goed hij zelf ook mag zijn – meer respect te tonen voor anderen.

Brecels felle bewoordingen zijn niet uit de lucht komen vallen. Ze waren een reactie op een eerdere posting op het forum, waarin hem werd verweten dat hij voor de Merodesnookers Open had afgezegd.

“Inschrijven, beweren dat je de finale wint op het forum en niet opdagen … hoge bomen he … dat heb je met double bookings he … slechte organisatie”, zo sneerde een zekere nexus2012 richting Brecel.

De Merodesnookers Open werd afgelopen zondag gewonnen door Mario Geudens, die in de finale Kevin Van Hove versloeg. De Nederlandse toppers Stefan Mazrocis en Maurice le Duc bereikten de halve finale.

De Vlaamse Main Tour-speler Björn Haneveer werd al in de kwartfinale uitgeschakeld (door Le Duc, die een 0-3 achterstand in een 4-3 zege omboog), evenals Roy Stolk en René van Rijsbergen. Niet bepaald de minste namen…

Brecel, die vorig seizoen een ticket voor de Main Tour verdiende maar nog te jong is om daadwerkelijk in het profcircuit mee te draaien, speelde vorig weekend in Koekelare een door Hans Blanckaert georganiseerde exhibition. Daar waren verder Stuart Bingham, Gerard Greene, Barry Hawkins, Michael Holt, Mark King, Stephen Lee en Lee Richardson van de partij.

Tot slot, wat wij van snooker.blog.nl van deze kwestie denken? Persoonlijk vind ik iemand anders een pannekoek noemen, ronduit niveauloos. Iedereen weet toch dat het sinds de spellingshervorming van 1995 pannenkoek moet zijn!?

Lees ook:Team Luca wil streep onder pannenkoek-affaire
Lees ook:Brecel wint X-Mas Cup op eigen bodem
Lees ook:InterConnect Open schrapt voorrondes
Lees ook:BK: het vervolg: heren en teams
Lees ook:Brecel wint ook 4e Hypro cup

12 reacties op “Luca Brecel noemt Vlaamse spelers “pannekoeken”

  1. Paul

    Beetje dom en arrogant om dit te zeggen, maar ja hij is pas 14 moet je bedenken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eelco

    14 of niet hij is nu al zwaar over het paard getild!
    Zelf denk ik dat hij het met zo’n houding ook niet ver gaat schoppen. Snooker is nu eenmaal meer dan alleen balletjes er in schieten en dat kan hij wel!
    Maar meer ook niet. Over 4 jaar zal het wel weer stil worden rond deze Luca, dan wil hij graag weer meedoen aan het merode open!

      /   Beantwoorden  / 
  3. MLD

    Dan weet je niet hoe Ronnie was op die leeftijd en die hoeft nog steeds geen Merode Open te spelen…Hij die het EK -19 kan winnen en van de profs en amateurs weet te winnen waar hij al van heeft gewonnen, bewijst dat ie echt wel wat meer kan dan ´alleen balletjes erin schieten´.Vraag me af hoevaak deze Eelco Luca heeft zien spelen of dat ie gewoon interessant probeert te doen, ik ga voor het laatste.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Eelco

    Heb hem een paar keer zien spelen MJD. Maar ja als jij Ronnie al gevolgd hebt vanaf zijn 13 de en die toen vaak hebt zien spelen zal je er best meer verstand van hebben! Alleen de houding van Luca en de opmerkingen die hij nu heeft gemaakt naar zijn landgenoten, zegt mij dat hij nog lang niet rijp is en waarschijnlijk ook niet meer zal worden. Maar goed wat weet ik hé. Het is maar een mening en een waarneming mijnerzijds. Volgende keer misschien je eigen naam gebruiken, praat wat makkelijker!

      /   Beantwoorden  / 
  5. MLD

    Maurice le Duc is de naam en praten door m´n toetsenbord heen zal weinig weder communicatie opleveren…MAAR ik vind het niet zo raar dat iemand op z´n veertiende nog niet rijp is en als dat je dan al zegt dat iemand dat waarschijnlijk ook niet meer wordt, vraag ik me af of jij wel al helemaal rijp bent.
    En bij deze doe ik de groeten aan Joop Rijpsma.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Eelco

    Hey Mister Le Duc himself! Ik wist niet dat jij zo’n Luca fan was. Als je hem nu al met Ronnie durft te vergelijken..dapper hoor. Zelf ben ik wel fan van jouw geworden het laatste jaar, het vaderschap heeft je spel goed gedaan. En wat dat laatste betreft, ach, zoals je weet ben ik al jaren rijp voor de sloop en als de tijd rijp is zal ik Joop dan ook de groeten doen! Wanneer ga je naar Duitsland?

      /   Beantwoorden  / 
  7. MLD

    Fan, waar heb je dat vandaan??Wees nou es een beetje op de hoogte, de ´snookerwereld´ vergelijkt hem met Ronnie tot aan Engeland toe,not me, het schijnt dat ie nu al beter is dan Ronnie op dezelfde leeftijd en Eelco volgens mij heb jij hem nog nooit zien spelen en ben je in de war met een ander jongetje, want Luca is nog nooit in Delta geweest…ga Vrijdag naar Duitsland voor Grand Prix finales en de week erop met Jarl naar een toernooi…en zeg eerlijk je bent altijd al fan van mij geweest…wie niet in Nederland.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Eelco

    Hahaha Rustig Duccie niet zo emotioneel! Jij bent in snooker Nederland nooit een makkelijke man geweest. (sjefke)
    Maakt niet uit maar is wel een feit! Luca heb ik voor de laatste keer zien spelen in Warmond, tegen Jarl trouwens en ik was niet echt onder de indruk. Heb toen ook met zijn ouders kennis gemaakt.
    Ik hoop dat het wat wordt want dat is alleen maar goed voor het snooker! Net als vandaag, dat een chinees in de finale staat tegen Ronnie, tilt het spel (sport) alleen maar naar een hoger niveau. En daarnaast ben ik niet altijd fan van je geweest, alleen de laatste tijd :) Vanaf je vaderschap laat je zien wat je kan, toppie! Go boy !!! Hoe gaat het trouwens met die ouwe (peet)?

      /   Beantwoorden  / 
  9. MLD

    Ik kan er nog wel een aantal opnoemen die dat niet waren, maar zodra je `suc6jes` (the best is yet to come) begint te boeken willen ze plotseling ach laat ook maar.Ik ben gewoon de Latebloomer van het snooker in Nederland, mijn geduld is heel hard getest de afgelopen aantal jaren, maar dat maakt niet uit, want wat erin zit komt er met doorzettingsvermogen altijd wel een keer uit en met mijn levensstijl, discipline en de inspirerende muziek van Tech N9ne in de auto kan ik nog jaren mee.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Kristof

    Eric Willemsen, is het echt nodig om een ongelukkige impulsieve uitspraak van een 14-jarige uit de gracht te halen en er een hele blogpost aan te wijden? In plaats van 20 mensen hebben nu honderden mensen dit gelezen.
    Proficiat, dit artikel brengt veel zoden aan de dijk. Ahum.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Beste Kristof, snooker.blog.nl wil een positief-kritisch weblog zijn. Positief omdat we dol zijn op snooker, kritisch omdat we niet alléén hosanna-stukjes schrijven.
      Om bij Luca Brecel te blijven: we schrijven dus enthousiast over zijn samenwerking met Jimmy White of zijn prestaties op de PHC. Maar we signaleren ook kwesties als deze.
      Trouwens, als niemand op het Belgisch snookerforum aanstoot had genomen aan, of had gereageerd op Brecels opmerking, had ik er ook geen stukje over geschreven. Nu wel. Ik heb er op een zuivere manier over bericht omdat ik zijn opmerking nadrukkelijk in de juiste context plaats, namelijk de provocatie die eraan vooraf ging.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kristof

        Anyway,
        zuivere of niet zuivere manier van berichtgeving, ik vond het toch een ferm stukje riooljournalistiek op jouw anders steeds voortreffelijke en interessante blog.
        Keep up the good articles! ;-)

        Mvg,
        Kristof.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.