Competitieschema definitief bekend gemaakt

Het veelbesproken competitieschema van de KNBB is nu definitief vastgesteld.

logo knbb

Bij de eredivisie is niet veel veranderd, buiten de eerder genoemde nieuwtjes hierover. Enige nieuwste feitje is dat De Dieze zich nog meer versterkt heeft met een oude bekende, als reservespeler: Brian Beekers. De eredivisie start hun wedstrijden op zaterdag 20 september.

De rest van Nederland begint komende week met de teamcompetitie. Er zijn een paar kleine wijzigingen ten opzichte van de eerder gepubliceerde plannen. Het enige wat er uitspringt is dat “Oost” buiten het schema valt en als enige een 1e klasse poule hebben. Uit deze poule kan niet gepromoveerd of gedegradeerd worden.

Tot slot nog het goede nieuws dat er op de valreep nog een nieuw team bijgekomen in. In Amsterdam zal het team Sloten 2 de eer van PS&D Sloten proberen te verdedigen.

 

Lees ook:Bekerfinale, NK Teams & Supercup
Lees ook:Teamcompetitie reglementen KNBB gepubliceerd
Lees ook:Nieuws uit de eredivisie
Lees ook:HOB Nijmegen en Back in the Pack gedegradeerd, wie gaan er naar de eredivisie?
Lees ook:Indeling teamcompetitie “nieuwe stijl”

17 reacties op “Competitieschema definitief bekend gemaakt

  1. Martin

    Ha,fijn dat de Oostelijke enclave blijft bestaan.Er is geen interesse in degradatie of promotie.Maar welke hansworst heeft het competitie-schema in elkaar gedraaid?De wedstrijddata komen niet overeen met de thuisspeelavond.We worden toch nog wel serieus genomen?Ik heb al wel een aanmaning gekregen om te betalen.Zorg maar eens eerst dat het schema klopt om problemen te voorkomen.Dan volgt de betaling vanzelf.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gerben

      Ik heb dezelfde aanmaning en ik speel niet eens competitie. (Heel af en toe een NK en als de Knbb vaker in het Noorden zou komen dan wil ik wel vaker naar het zuiden).
      Ik heb al minstens een uur rijden om naar het dichtstbijzijnde snookercentrum te komen.. Heerenveen, Groningen of Emmen. Voor een tientje per jaar wil ik wel lid blijven van de Knbb maar 35 Euro voor helemaal niks vind ik toch een beetje te gek. De toernooien zelf moeten ook nog wat kosten.
      Ik heb dit al vaker aangegeven maar men word inderdaad niet serieus genomen. Het voelt als “Graag of niet”.. Dat zou toch niet het beleid van de KNBB moeten zijn.

      Wat betreft de snookersport blijf ik me inzetten via de NNRS om snooker mogelijk te maken voor iedereen en dat mag heel duidelijk zijn.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Martin

        Ben het met je eens,Gerben.En dan moeten wij naast die 35 Euro ook nog eens 80 Euro dokken om als team deel te mogen nemen aan de competitie.De waanzin ten top.En het dreigement “niet betalen = niet spelen” neem ik voor kennisgeving aan.Waar hebben we het over als er spelers zijn die gewoon meedoen onder de naam van een teamgenoot en zelf nooit betalen?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Kevin

          Beste Martin,

          Het kan niet zo zijn dat er spelers zijn die onder een andere naam spelen. Deze spelers benadelen alle andere spelers die zich wel aan de regels houden.

          Ik verzoek je dan ook om de namen van deze spelers door te geven aan het bondsbureau zodat er passende maatregelen genomen kunnen worden.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Gerben

            Volgens mij is dit geen antwoord op de vraag van Martin :-(

              /  
          2. Martin

            Kevin,ik ben niet van plan om de NSB’er te gaan spelen.Maar ik neem aan dat je wel begrip hebt voor de frustratie over dit soort praktijken.Ik vind in ieder geval dat dit een zaak is van de KNBB en geef slechts aan wat ik constateer.Een aanmaning sturen voordat de competitie begint wekt bij mij wel enige weerstand op en is wel erg voorbarig.Een nobel streven om wanbetalers aan te gaan pakken maar dan niet over de rug van eerlijke en betalende leden.

              /  
          3. Kevin

            /”Kevin,ik ben niet van plan om de NSB’er te gaan spelen.Maar ik neem aan dat je wel begrip hebt voor de frustratie over dit soort praktijken.Ik vind in ieder geval dat dit een zaak is van de KNBB en geef slechts aan wat ik constateer.Een aanmaning sturen voordat de competitie begint wekt bij mij wel enige weerstand op en is wel erg voorbarig.Een nobel streven om wanbetalers aan te gaan pakken maar dan niet over de rug van eerlijke en betalende leden. /

            Hoi Martin,

            Je vraagt begrip voor je frustratie over frauduleuze handelingen van spelers en tegelijkertijd zeg je dat je er niets aan wilt veranderen. Je geeft aan dat het een zaak is voor de KNBB om hier wat aan te doen. Vanuit de bond willen we hier graag wat aan doen, maar dat kan alleen als dergelijke constateringen ook daadwerkelijk worden gemeld.

            Daarnaast vind ik de term NSB’er niet gepast tenzij je er mee aan wilt geven dat je leden die wel eerlijk zijn en gewoon de contributie betalen benadeelt door de frauderende spelers/teams niet aan te geven.

            Kortom als je A zegt moet je ook B zeggen …

              /  
  2. Martijn

    Ik snap uberhaupt niet waarom jullie nog lid zijn van de bond als ik dit zo lees. Zo’n poultje kan je toch ook prima zelf draaien?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martin

      Ik heb al eens gemeld dat wij erg ver waren om zelf de competitie te gaan organiseren.Maar helaas waren een paar teams niet te overtuigen dat het dan goedkoper zou worden.En een bezoekje van de KNBB heeft deze teams doen besluiten om bij de bond aangesloten te blijven.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Martin

    Waar blijft het competitieschema voor de Oostelijke Klasse?Of bungelen wij er maar een beetje bij aan?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kevin

      Ik heb het bondsbureau gevraagd het schema voor de 1e klasse oost te publiceren. Hopelijk lukt dat op korte termijn want ze zitten deze week midden in een verhuizing naar het nieuwe pand.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Martin

        Het wil nog niet echt vlotten met het competitieschema voor de afdeling-oost.Ondanks verhuizing is er blijkbaar wel tijd om een ellenlang verhaal op te hangen over de Eredivisie.Moet ik nu weer concluderen dat alle prioriteit bij de Eredivisie ligt en wij niet echt meetellen?Kom op zeg,iets meer interesse in de mindere goden die ook financieel bij dragen aan de Bond.De aanmaning kwam binnen de kortste keren met het dreigement : niet betalen = niet spelen.Actueler voor ons is nu : niet spelen = niet betalen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Martijn

          Het algemeen belang in deze ontgaat mij. Kan je niet liever gewoon contact opnemen met de KNBB?

            /   Beantwoorden  / 
        2. Annet van Riel

          Dit stuk over de eredivisie is geschreven door een vrijwilliger, die niet op het bondsbureau werkt en dus niets met de verhuizing van doen heeft.

          Klachten over het bondsbureau, graag richten aan het bondsbureau of aan het sectiebestuur.

            /   Beantwoorden  / 
  4. Martin

    Kijk eens aan,het wedstrijdprogramma staat dan toch op de KNBB-site.Kunnen we weer over gaan tot de orde van de dag.

      /   Beantwoorden  / 
  5. hackerhenk

    de eerste competitieweek zit er op.als ik dan kijk op de site zie ik dat er nagenoeg geen enkele uitslag is ingevuld door de captains.Annet zeg er wat van!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet van Riel

      *grijns*
      Ik wil er best wat van zeggen, maar ik maak tegenwoordig weinig indruk meer zonder titel :-)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.