Seniorenranking: Dikstra koploper na toernooiwinst

René Dikstra heeft zondag het vierde toernooi uit de KNBB senioren- en damesranking gewonnen en zich daarmee aan kop van de ranglijst genesteld.

Dikstra won in de finale bij De Dieze in Den Bosch met 2-1 van Peter Bertens, die in juni het derde toernooi had gewonnen.

Dikstra, die met 63 en 61 ook de hoogste breaks van de dag scoorde, heeft nu 600 punten. Bertens is tweede met 520, Roeland Melief derde met 480 punten.

In de halve finales had Dikstra Sander Tierolf met 2-1 geklopt.

In de andere semifinale was Bertens met 2-0 te sterk geweest voor Django den Hartog.

Het vijfde toernooi uit de senioren- en damesranking wordt op zondag 14 oktober bij Snookerij in Leiden gespeeld. Inschrijven kan tot op de dag zelf om 9.30 uur.

4e KNBB Senioren- en Damestoernooi 2012-2013
[Den Bosch, 23 september 2012]

Kwartfinales:
> René Dikstra – Jurriaan van den Nieuwenhuizen 2-1
> Sander Tierolf – Edwin van Orssagen 2-0
> Peter Bertens – Roeland Melief 2-0
> Django den Hartog – Robert Stevenson 2-0

Halve finales:
> Dikstra – Tierolf 2-1
> Bertens – Den Hartog 2-0

Finale:
Dikstra - Bertens 2-1

Lees ook:Dikstra vergroot voorsprong in seniorenranking
Lees ook:Peter Bertens wint derde KNBB senioren-event
Lees ook:Opnieuw toernooiwinst voor Dikstra
Lees ook:Dikstra loopt uit in KNBB seniorenranking
Lees ook:Tierolf wint tweede KNBB senioren- en damesevent

33 reacties op “Seniorenranking: Dikstra koploper na toernooiwinst

  1. Because I Said So

    Gaat lekker met de Nederlands toernooien zeg,keek net op het speelschema van morgen en het is nu in mijn ogen officieel gedaan, het stelt 0,0 meer voor.
    Schaf die eredivisie (om niks en waarmee alleen maar kosten gemaakt worden) toch een keer af en ga echte toernooien organiseren voor deze groep spelers en misschien trek je er op die manier zelfs nog meer spelers vanuit andere divisies bij.
    Eigenlijk mag het niet eens een eredivisie genoemd worden in Nederland als je het niveau ziet en naar het materiaal kijkt waarop gespeeld wordt (behalve in Jumbo,waar dan ook een hele toernooicyclus gehouden zou moeten worden) hoogstens tweede divisie ofzo.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet

      Dus als we de eredivisie afschaffen zouden de toernooien drukker bezocht worden? Interessante gedachte, ik ben benieuwd hoe de eredivsiespelers hier over denken. De eredivisie kost overigens niet zoveel hoor, de toernooien zijn duurder omdat je daar wedstrijdleiding en scheidsrechters nodig hebt.

      Ik neem aan dat je de ledenraadpleging wel hebt ingevuld? In de ledenraadpleging pleit overigens niemand voor afschaffing van de eredivisie, mensen geven aan dat de toernooien niet interessant meer zijn omdat ze drukker zijn met gezin en werk.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Ivo Kraus

    @because I Said So
    Speel je toevallig bij Jumbo, omdat je dit als DE locatie in Nederland ziet voor het houden van toernooien ?

    Ben benieuwd of je je stelling ook kan onderbouwen of dat de stelling alleen bedoeld is om een (op dit moment m.i. zinloze) discussie te starten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Because I Said So

    Ik zou niet weten wat ik er nog aan toe moet voegen noch waarom je je afvraagt of ik in Jumbo speel,lijkt me duidelijk genoeg.Ik denk inderdaad dat er meer spelers op de toernooien zullen komen als er niet zo’n volle agenda is vanwege die eredivisie.
    In dat geval kunnen de toernooien wel degelijk weer interessant worden voor de jongens die aangeven drukker te zijn met gezin en werk.
    Goed materiaal zorgt voor echt spel..en op dit moment kan alleen Jumbo dat bieden..of kijk jij net als ik ook zo uit naar het volgende NSR in Hilversum nou neem je emmer en schep dan maar mee dan zal je het vast naar je zin hebben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark

      Met zo’n nickname moet je wel de wijsheid in pacht hebben, maar ik nodig je graag uit in zaandam, waar we al jaren het materiaal prima op orde hebben.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Because I Said So

    Jij begrijpt het Mark en je hebt gelijk het is daar zeer redelijk in orde,maar helaas geen caviar snookertables van het merk Riley.

      /   Beantwoorden  / 
  5. john

    Begint een beetje op de discussie van Frank de Boer te lijken, het gras in het ado stadion zou te lang geweest zijn, vandaar het gelijke spel.
    Goed,beter,best materiaal kan toch niet de rede zijn dat men niet naar de tournooien gaat? Wees blij,als je dan de eerste ronde eruit vliegt geef je toch “gewoon”het materiaal de schuld!

      /   Beantwoorden  / 
  6. snookervriend147

    Niet mee eens hoor johnny boy,ik speel liever niet als ik weet dat ik in tenten als bv pompadour,michielsen,delta en idd ook hippo etc. moet gaan staan beuken om die witte uberhaupt vooruit te krijgen en op m’n knieen nog op een betere hoogte sta als op m’n voeten bij wijze van spreken..frustratie opwekkend en zonde van m’n kostbare tijd.Ik wil het excuus slecht materiaal eigenlijk altijd uitsluiten,dus ben het wat dat betreft wel eens met ”because i saidso” dat Jumbo een goed alternatief zou zijn voor een cyclus goed georganiseerde toernooien!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Annet

    En de reisafstanden die dit voor veel mensen oplevert nemen we dan maar voor lief? Nu trek je in elke zaal nog wat lokale spelers mee, die je dan kwijtraakt.
    Een nationale ranking kun je niet in 1 zaal spelen. Dan ben je niet nationaal meer.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Beste Vriend 143

    Dat zijn dingen die je tegen elkaar moet afwegen,Jumbo ligt redelijk centraal en lijkt me voor iedereen goed te doen desnoods in combo met De Dieze ook een centrum dat kwaliteit zou kunnen bieden en als je op nationaal niveau wilt meedoen mag je er ook wel wat voor overhebben en aangezien eredivisiespelers het hele land afgaan voor die competitie zullen ze dat voor een goed georganiseerde cyclus met een lekker buffetje ofzo in dit geval niet laten lijkt me,maar dat zou je moeten polsen dan natuurlijk.De nationale (niet de locale) Top 16 werd destijds seizoenen achtereen vast niet zonder reden in Snookertown Helmond gehouden en toen waren er zelfs wel genoeg snookercentra met top materiaal door het hele land.Toernooien als Haags Open blijven toch wel doorgaan met hetzelfde aantal deelnemers en die extra deelnemers die je daar hebt spelen niet voor een ranking dus daar raak je dan toch eigenlijk niemand mee kwijt?Maassluis èèn local,Snookerij zelfde regio als Jumbo dus geen verlies zeker niet in goede communicatie tussen beide zaalhouders,Hippo ook vast niet veel meer dan èèn local.
    Misschien dat Loontjes nog wel wat willen sponsoren aangezien er dan puur op ‘hun’ tafels NSR wordt gespeeld.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Nick

      Jumbo ligt redeijk centraal,mmmm hoe zie jij Nederland dan ilkaar zitte,…….,afstand is minder belangrijk als het er maar gezellig en goede,snelle tafels…..

        /   Beantwoorden  / 
  9. snookermaatje

    Waarom niet weer terug naar om kleine lokale toernooien mee te laten tellen voor de grote nationale ranking. “C-Toernooien”.
    En die weer net zoals vroeger met een bepaald aantal punten te waarderen. !0 voor de winnaar 8 voor de nr 2 etc. de grote toernooien zoals de Dutch open, evt Vd Kamp open, Haags open etc. worden dan weer A toernooien met het zelfde te halen aantal punten als 20 jaar geleden. en toernooien zoals die nu de DSR vormen worden de B toernooien. Snooker is nu op het diepste punt lijkt het en misschien kunnen we op deze manier weer wat enthousiasme wekken vanuit de lokale kleine clubs en dat er weer mensen van lokaal naar landelijk willen gaan kijken en spelen.

      /   Beantwoorden  / 
  10. MLD

    Het is hier èèn grote vriendenkring,gezellig zeg!

      /   Beantwoorden  / 
  11. john

    Ben het helemaal eens met snookermaatje, vroeger kon je kiezen in welke gradatie je een toernooi zou gaan spelen, ik weet dat er bepaalde jongens nu niet naar toernooien gaan omdat het niveau te hoog is. Aan de andere kant vraag ik mij af wat de opkomst zou zijn op een a,b of c ranking.
    Verder zou er meer stimulans moeten komen vanuit de KNBB (met medewerking van de zaalhouders) om een nieuwe lichting snookerspelers binnen te halen en te enthousiasmeren voor de sport. Denk aan demonstraties, open dagen, snookercursus enz.
    Misschien een idee om meer media aandacht kunnen geven als de top 16 ergens een toernooi gaat spelen wellicht komen er dan ook weer meer sponsors. Bij Roy op het toilet hingen altijd van die mooie poolposters..

      /   Beantwoorden  / 
  12. Annet

    Volgens mij hoor ik hier een paar nieuwe bestuursleden of commissieleden?
    Ideeën genoeg, maar wie gaat ze uitvoeren?

      /   Beantwoorden  / 
  13. john

    Annet, ik zou je graag willen komen helpen, ik draag de snookersport een warm hart toe en volg alles nog op de voet.
    1 probleem is dat ik tegenwoordig met mijn bedrijf in Paramaribo gevestigd ben en hier ook woon. Maar een beetje lobby-en en PR werk kunnen veel mensen.
    Roy van Straalen (Capelle) en Andre van het snookercafe zullen nieuwe ideen zeker verwelkomen. En naar ik mag aannemen de overige zaalhouders ook.

      /   Beantwoorden  / 
  14. snookermaatje

    Ik wil wel mee denken en werken aan een andere opzet voor een ranking systeem.

    Gr Jerom

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jaap van Santen

      Hallo luitjes ik ben wer terug van mijn zomervakantie en ben ook wer aan het snookeren geslaagen mijn eerste lijnups heel keurig afgewerkt met een paar flinke breeks 100+ ik omarm zo een siesteem met open armen aangezien ik tog nog geen vertrouwen genoeg heb om aan de grotere tournooien deeltenemen en als ik dan wat benzinegeld kan besparen door hier in barneveld e.o. wat wedstrijritme op tedoen en toch op de ranglijst voorkom kan ik later in het sijzoen altijd nog de echte groote jongens des lands opzoeken kunnen jullie geen snookerkrantje laten drukken ofzo met alles erin
      groetjes van Japie

        /   Beantwoorden  / 
  15. Annet

    John: bedankt voor de tips!
    Jerom: je bent van harte welkom! Ik ga je uitnodigen.

      /   Beantwoorden  / 
  16. MLD

    Jatog Jerom weer lekker ABC rankings, op naar ‘s-Heerenberg,Landgraaf,Heerlen,Veendam,Roden hahaha alles om Renè Dikstra te mijden die mij het leven aan tafel zuur maakt!
    Er kan echt wel wat inzitten weer helemaal terug naar zero.

      /   Beantwoorden  / 
    1. snookermaatje

      Zou mooi zijn weer een beetje leven in de brouwerij.

        /   Beantwoorden  / 
  17. Eric Willemsen

    De sport kan alleen maar groeien als je ook weer meer “de regio” in gaat plus toernooien op meer niveaus hebt.
    Maar… wat is dan het verschil met drie jaar geleden, toen precies zo’n systeem met Grand Prix en regionale A-rankings hopeloos strandde doordat er nauwelijks aanmeldingen voor die A-rankings waren?

      /   Beantwoorden  / 
  18. Beste Vriend 143

    Misschien dat er dit keer wat meer wordt gelobbyd en aan PR werk gedaan kan worden net als John zegt..maar dan nog??

      /   Beantwoorden  / 
  19. Rob

    Ik ben het volkomen met je eens Eric.

    We zullen eerst de sport weer wat meer in de schijnwerpers moeten krijgen om ook de antrekkelijkheid van toernooien voor zowel spelers alsook organisatoren (en broodnodige) sponsors te verhogen.
    Een paar jaar geleden hebben we twee jaar lang het snooker.nl open georganiseerd, waarbij we in alle regio’s van Nedeland een kwalificatietoernooi organiseerden om jet te kunnen plaatsen voor het eindtoernooi.
    Bij veel locaties hadden we nauwelijks deelnemers ( minder dan 10 )

    Is ook niet erg motiverend om er de volgende keer weer veel tijd in te steken.
    Ik denk wel dat regionale toernooi reeksen nog een kans van slagen zullen hebben als er voldoende gelobbyed wordt .
    Reistijd blijft dan beperkt .
    Als er nog maar zo’n twintig deelnemers zich voor een toernooi melden, heeft een verdere onderverdeling in A,B en C niet veel zin.
    Een toernooi met zijn tweeën of drieën zit ook niemand op te wachten.
    Hoe zit dat in België? Volgens mij is daar toch meer animo voor de sport en toernooien?

      /   Beantwoorden  / 
  20. Because I Said So

    Het starten van de discussie blijkt toch niet zò zinloos!Eredivisie afschaffen!Competities ‘s avonds van ma t/m do!
    Elk weekend een toernooi in Jumbo ligt lekker centraal vlakbij Hengelo en de Deense grens is voor iedereen makkelijk te doen ook voor jou Nick!Wijk d’r nou niet van af!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Nick

      alle snookerzalen in NL hebben het moeilijk,dus de omzetten van de toernooien helpt elke zaalhouder,,,ik mag Florian graag,maar gun het iedereen….en wat te denken van de Dieze, mijn thuisclub waar we de afgelopen jaren het NK en Interconnect( met int. toppers)…..hebben gehad…jmmer vind ik van Snookertown Helmond, ook een mooie lokatie….met andere woorden ,ik gun het iedereen die zijn tafels voor elkaar heeft en passie voor snooker heeft…..Misja werkt er hard voor,maar ook een Anton bijv:)

        /   Beantwoorden  / 
    2. Ivo Kraus

      Eerst stel je het volgende:
      “Ik denk inderdaad dat er meer spelers op de toernooien zullen komen als er niet zo’n volle agenda is vanwege die eredivisie. In dat geval kunnen de toernooien wel degelijk weer interessant worden voor de jongens die aangeven drukker te zijn met gezin en werk.” En dan: “Eredivisie afschaffen! Competities ‘s avonds van ma t/m do! Elk weekend een toernooi in Jumbo…”

      Hoe moet ik de combinatie van deze 2 stellingen zien ? Wat betekent dit voor de jongens, die drukker zijn met gezin en werk ? Dat ze doordeweeks ook nog ‘s avonds op pad moeten en vervolgens in het weekend naar Warmond ? Lijkt me dat je het dan drukker krijgt of mis ik iets !?

      Je zult eerst moeten polsen of de eredivisie en/of materiaal reden is voor mensen om weg te blijven op toernooien. Ikzelf zal niet snel naar Warmond rijden “omdat daar de tafels zo goed zijn”, maar meer vanwege de afstand i.c.m. werk en gezin.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Because I Said So

        Ik bedoelde vanaf het begin al eredivisie afschaffen zodat er meer ruimte is voor toernooien en voor diegenen die alsnog competitie in teamverband willen spelen lekker doordeweek èèn frame tegen elkaar zoals dat nu ook al is en zoals eveneens eerder aangegeven gewoon divisies indelen met hooguit een tweede divisie als hoogste klasse t/m vierde,vijfde desnoods zesde divisie en als de hoogste klasse zonodig eredivisie moet blijven heten so be it dan als die toernooien maar weer op de rails komen het is een individuele sport en dat oppergezellige gedoe van die teamwedstrijden met een lekker bakkie,biertje hier biertje daar,bittergarnituurtje en geef nog maar een rondje mentaliteit moet voorlopig gewoon op een lager pitje en plaats maken voor een goede cyclus op goed materiaal wat ook positieve invloed heeft op het spelniveau in een toko waar men z’n eigen cars broodtrommeltje gevuld met heerlijk vers brood met beleg e.d. mag meenemen en èèn spa’tje blau over de hele dag kan nuttigen of beter nog een eigen fles water zonder daar op aangesproken te worden door wie dan ook.

          /   Beantwoorden  / 
  21. john

    Als ik Rob zijn reactie lees zou je kunnen concluderen dat als er te weinig opkomst is er geen vervolg word gegeven.
    Ook al was de opkomst maar 10 man (of vrouw) het zijn er toch weer 10 die willen snookeren!
    Het is moeilijk om in deze tijd meer spelers binnen te halen, maar het geloof moet er wel blijven dat het mogelijk is.

    Wellicht een idee om samen te gaan werken met de Belgische snookerbond of lokale Belgische clubs? Duitse clubs misschien? en combi-toernooien te organiseren, met een bus vol spelers vertrekken naar bijvoorbeeld Antwerpen scheeld een hoop (benzine)kosten en is voor de echte snookerfan toch een leuke dag uit.
    Een gecombineerde senioren en NSR samen met onze zuiderburen misschien? (dat is dan wel een nadeel voor Rene :-) )

      /   Beantwoorden  / 
  22. Rob

    Positief blijven is inderdaad zeer belangrijk, maar je moet de ontwikkelingen wel met een reële blik bezien.
    Zoals het nu gaat volgen we het carambole biljarten .
    Je ziet een steeds meer vergrijzende groep spelers zonder nieuwe aanwas.
    In een eerdere reactie heb ik al eens gekscherend gesteld dat er binnenkort alleen nog seniorentoernooien georganiseerd hoeven te worden.
    Zowel het aantal competitiespelers alsook toernooideelnemers loopt sterk terug.
    Ik denk niet dat we de oorzaak moeten zoeken bij het format van competities en toernooien, maar dat de tijdgeest sterk veranderd is.
    Mensen hebben minder tijd, steeds meer hobbies en snooker moet
    concurreren met allerlei andere activiteiten.
    Daarnaast is er vanuit de media al vele jaren vrijwel geen aandacht voor snooker. Daarmee is het ook voor sponsors niet een interessante sport, en met teruglopend aantal beoefenaars ook voor de uitbaters steeds minder aantrekkelijk.
    De meeste jeugd die ik ken vinden het spel te moeilijk en te lang duren en gaan liever pool spelen.
    Misschien is een nieuw spelformat een opstapje om weer meer jeugd aan de tafel te krijgen?
    Je ziet het internationaal ook al wel : powersnooker, 6 bal toernooien enz.
    Ik weet dat de puristen onde de lezers van dit blog dat natuurlijk niets vinden( ikzelf zou ook liever zien dat we 300 jeugdspelers hadden), maar we moeten op de een of andere manier proberen weer meer jonge en gedreven spelers te krijgen.
    Zelf denk ik aan experimenteren met spelvorem en materiaal ( bijv kleinere wat makkelijkere tafels als tussenvorm).

    @John:
    Ben nog niet de hoop kwijt, maar ben ook niet super optimistisch voor snooker in Nederland

      /   Beantwoorden  / 
  23. Roel

    Zijn automatische pockets die zich aanpassen aan de speler een optie :-) haha?

    Dan loop ik alle rankingtoernooien af!

      /   Beantwoorden  / 
  24. Daarom

    Because is vast zo’n middelmatige spelertje die 3 dagen per week rond de snookertafel ballen verplaatst en onder het genot van één spa-tje blauw en z’n eigen meegebrachte boterhammetje van een eigenaar eist dat het materiaal van WK kwaliteit moet zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  25. Because I Said So

    @Daarom,Waarom?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.