Eerste finalisten BK bekend: Van Velthoven uitgeschakeld, Jans op koers naar 13e titel

De eerste finalisten voor het Belgisch Kampioenschap 2015 zijn bekend. Bij de junioren, dames en veteranen 40+ zijn de finalisten bekend. Bij de koppels is er tot de laatste 4 gespeeld.

ebsa euro champs 2014 - wendy jans

Bij de junioren hebben Kobe van Oppen en Jesse Schelhaut zich geplaatst voor de finale. Van Oppen was in de kwartfinale te sterk voor Jef de Gussem en in de halve finale voor Sybren Sokolowski. Schelfhaut versloeg in de kwartfinale Dimitrios Kouklous en in de halve finale Michael Hulsbosch. De juniorenfinale wordt 24 mei om 10.30 uur gespeeld.

Bij de dames staat niet geheel verrassend titelverdedigster Wendy Jans weer in de finale. Zij won in de kwartfinale van Kirstin Coun en in de halve finale van IrisMoyens. Jans neemt het op tegen Emilie Demeester. Demeester won van Melissa Eens, Hilde Milleville en Christel Leclercq. De damesfinale staat gepland voor 24 mei om 13.00 uur. Jans heeft reeds 12 nationale titels op haar naam staan.

Alain

Bij de veteranen 40+ is titelverdediger Yvan van Velthoven uitgeschakeld bij de laatste 32. Hij verloor met 3-0 van Nick Vanhee. Vanhee reikte tot de halve finale, waar hij met 4-3 verloor van Steve Verelst. Verelst zal het in de finale opnemen tegen Alain Vandersteen die in de andere halve finale won van Peter Vertommen. Deze finale staat gepland voor 24 mei om 13.00 uur.

Bij de koppels zijn nog 8 koppels over. Het schema op de site van de BBSA-website klopt niet, ik ben bezig de juiste informatie te achterhalen. Update volgt later.

Lees ook:Inschrijven kan nog: NK snooker in Jumbo SC in Warmond
Lees ook:Programma finaledag NK 2016
Lees ook:Wendy Jans Belgisch Kampioene 2015
Lees ook:Jans wederom naar finale EK dames
Lees ook:Steve Verelst wint eerste Masters België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.