Team Brecel start Europese snookeracademie

Het team achter Luca Brecel begint een eigen snookeracademie in Dilsen-Stokkem.

De Europese academie zal minstens acht Star-tafels gaan tellen. Coaches zijn Danny Moermans en Chris Henry, en mogelijk komt ook Björn Haneveer daar bij.

Dat laat Luca’s vader Carlo Brecel weten aan snooker.blog.nl. Hij heeft de academie samen met Lode Colson van sponsor CKS opgezet.

…Team Brecel begint Europese snookeracademie in Dilsen-Stokkem…

“Het is altijd al mijn droom geweest om een snookeracademy te starten op het vasteland”, stelt Brecel, die samen met Colson ook Luca’s management doet. “Lode is iemand die ik al ken van vroeger toen Luca nog een voetbalspelertje was bij Dilsen.”

De academie start met twee tafels maar dit aantal wordt nog minstens verviervoudigd.

“Het is de bedoeling om in de toekomst te gaan samenwerken met World Snooker … om zo de eerste officiële snookeracademy op het vasteland te starten”, aldus Brecel, die eraan toevoegt dat de eerste gesprekken “in de komende weken” plaatsvinden.

Het eerste doel van de academie in Dilsen-Stokkem is om de jeugd klaar te stomen voor de Main Tour en om Luca een goede trainingsplaats te garanderen.

“Ook kunnen dan de betere spelers uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, enz. afzakken naar onze Europese snookeracademy om daar te genieten van de diensten van de betere coachen”, aldus Brecel.

De academie is inmiddels met een eigen competitieteam gestart in de Ereafdeling. Naast Luca Brecel treden onder anderen Aditya Mehta en Tony Drago aan.

Nadat Carlo Brecel in 2011 de banden verbrak met 110sport, dat korte tijd later failliet ging, besloot hij samen Colson onder de naam Limsport Consulting het management van Luca in eigen handen te nemen.

Volgens Brecel was de komst van Colson als sponsor cruciaal voor Luca’s profcarrière.

“Zou hij toen niet hebben gereageerd, dan was het verhaal Luca Brecel al lang afgelopen”, zegt hij.

Colson is eigenaar van CKS, leverancier van elektrische installaties voor de industrie.

“Ik ben Lode echt dankbaar en kan het niet genoeg herhalen: zonder hem was er geen sprake meer van Luca want wij zouden dit financieel niet kunnen dragen.”

Voordat Colson naast sponsor ook als manager voor Luca actief werd, had vader Brecel contacten met Grove, management van Ronnie O’Sullivan en Judd Trump.

“Ik heb later nog gesprekken gevoerd met Django (Fung, EW) maar de contracten deden mij weer even denken aan het 110sport-verhaal en heb toen bedankt.”

In HBvL verklapte Brecel ooit dat managementbureaus niet alleen delen in de sponsorgelden, maar ook 20 tot 25% van het prijsgeld van hun spelers opstrijken.

Lees ook:De man achter de schermen bij Luca Brecel
Lees ook:147 alarm: Brecel scoort maximum op BK dubbels
Lees ook:Bullet tegen Nugget: Brecel speelt exhibition met Davis
Lees ook:Luca Brecel weg bij 110sport
Lees ook:Brecel weer terug bij coach Moermans

Eén reactie op “Team Brecel start Europese snookeracademie

  1. RuudK

    Een geweldig initiatief en heel positief voor de ontwikkeling van Snooker in België. Zou mooi zijn als Nederland mee kan liften al zie ik momenteel geen Nederlandse speler het niveau van Luca bereiken.

    Dus voor Nederland is en blijft de grootste uitdaging om meer (jonge) mensen geïnteresseerd te krijgen voor onze mooie sport.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.