Haneveer en Bullen strijden om Belgische titel

De finale van het Belgisch Kampioenschap 2011, vandaag in De Pollepel in Duffel, gaat tussen Björn Haneveer en Peter Bullen. De eindstrijd is best-of-13.

Main Tour-speler Haneveer speelt de negende BK-finale uit zijn carrière. Van de acht tot nu toe won hij er zes, voor het laatst lukte dat in 2007.

Voor Bullen zou het zijn allereerste kampioenschap betekenen. Hij bereikte in 2003 al wel eens de finale, maar verloor toen van Nico Devlies.

Bullen schakelde gisteren regerend kampioen Luca Brecel met 6-4 uit.

Na een 2-2 tussenstand liep Bullen uit naar 5-2. Brecel spartelde nog wel tegen met breaks van 104 en 61 maar kon de nederlaag niet meer voorkomen.

In de kwartfinales had Bullen met moeite Yvan Van Velthoven op de knieën kunnen dwingen (5-4), terwijl Brecel met 5-2 te sterk was gebleken voor Theo Ruyters.

In de andere helft van het schema had Haneveer, die de finale vorig jaar van Brecel verloor, weinig problemen zich opnieuw voor de eindstrijd te plaatsen.

In de kwartfinales ging Jurgen Van Den Bossche met 5-1 voor de bijl, in de halve finales was Kevin Hanssens met 6-2 niet opgewassen tegen Haneveer.

Kijk voor alle info over het Belgisch Kampioenschap op de site van de BBSA.

Lees ook:Brecel, Haneveer naar kwartfinales BK
Lees ook:Peter Bullen is de beste van België!
Lees ook:BR 5: Brecel nipt voorbij Haneveer
Lees ook:De Leug uit Aartselaar pakt Belgische titel
Lees ook:BK: Brecel met machtsvertoon naar finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.