Brecel, Haneveer naar kwartfinales BK

De beide finalisten van afgelopen jaar, Luca Brecel en Björn Haneveer, hebben zich vanavond in Duffel geplaatst voor de kwartfinales van het Belgisch kampioenschap 2011.

Vooral Haneveer kreeg die plek bij de laatste acht niet cadeau: hij werd door de jonge Tomasz Skalski zelfs tot een decider gedwongen, 5-4.

Haneveer gaat het volgende week in de kwartfinales opnemen tegen Jurgen Van Den Bossche, die Mario Van Herk met 5-1 het nakijken gaf.

Titelverdediger Brecel versloeg achtereenvolgens Kurt Desplenter, Jimmy Van Den Winkel en Tim Jonckers, en speelt in de kwartfinales tegen Theo Ruyters.

Ook drievoudig Belgisch kampioen Yvan Van Velthoven zit na een 5-2 zege tegen de jeugdige Julius Grauls bij de laatste acht, waar hij Peter Bullen gaat tegenkomen.

De grootste verrassing van het toernooi tot nu toe is Bjorn Kaerts, die Kevin Van Hove met miniem verschil terugwees, 4-3, en nu tegen Kevin Hanssens gaat spelen.

Nationaal kampioene Wendy Jans, die haar eerste drie partijen in het mannentoernooi had gewonnen, gaf vandaag w/o omdat ze een exhibitie in Leipzig speelde. 

Het speelschema voor de kwartfinales van het BK 2011:

  • Luca Brecel – Theo Ruyters
  • Peter Bullen – Yvan Van Velthoven
  • Bjorn Kaerts – Kevin Hanssens
  • Jurgen Van Den Bossche – Björn Haneveer

Lees ook:Haneveer en Bullen strijden om Belgische titel
Lees ook:Brecel klopt Bullen in finale Belgium Ranking 2
Lees ook:Belgisch Kampioenschap nadert ontknoping
Lees ook:Merode Open: Van Velthoven klopt Haneveer in finale
Lees ook:Peter Bullen is de beste van België!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.