Gaap (deel 2)… Snookerpartij eindigt om half 6 ‘s ochtends

ziejijnogwatHet kan altijd nóg later… In mei schreef ik over de finale van het Belgisch teamkampioenschap, die tot half vijf ‘s nachts duurde.

Een uitzondering en zal wel nooit meer gebeuren, denk je dan. Mis!

Afgelopen weekend werd opnieuw tot diep in de nacht gespeeld tijdens het eerste toernooi om de Belgium Ranking in Zele.

De achtste finale tussen Kristof Vermeiren en Chris Henry spande daarbij de kroon. Doordat voorafgaande wedstrijden uitliepen konden zij pas na half vier ‘s nachts aan hun partij beginnen.

De best-of-5 draaide ook nog eens uit op een decider, die Vermeiren kort voor half zes in de ochtend in zijn voordeel kon beslissen, 3-2.

Ook de partij tussen Luca Brecel en Patrick Delsemme begon pas midden in de nacht, maar was na een half uur alweer afgelopen.

Op het Belgische Snookerforum bekritiseert Didier De Proost, voormalig coach van Björn Haneveer, de gang van zaken in felle bewoordingen.

“Ik vind het een enorme schande en betreur dat een vooraanstaand land zoals België met zo een rijk verleden en ervaring op gebied van organisatie een nieuw dieptepunt heeft bereikt”, aldus De Proost.

Volgens de coach zou het probleem opgelost kunnen worden door in de eerste paar ronden van zo’n groot toernooi best-of-3 in plaats van best-of-5 te spelen.

Lees ook:De Proost lanceert Prosnooker.be
Lees ook:Coach breekt met Björn Haneveer
Lees ook:Gaap… BK-finale eindigt om half vijf ‘s ochtends
Lees ook:Tafels in Prestatyn “een toernooi onwaardig”
Lees ook:Luca Brecel wint eerste Euro Tour-event (update)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.