Tafels in Prestatyn “een toernooi onwaardig”

logo-grand-prixDe kwaliteit van de tafels bij de Grand Prix-kwalificatie in Prestatyn laat veel te wensen te over, vindt de coach van Björn Haneveer. “Een toernooi onwaardig”, schrijft Didier De Proost vanmiddag op Snookerforum.be. Volgens hem zijn de lakens te traag en geven de banden heel verschillende reacties aan de ballen.

“We merkten het al tijdens de trainingssessies op zondag. De tafel bolde niet uit. Ze remde daarentegen naar het einde toe opeens af. Gevolg: overhitten op wit, andere timing etc.”, aldus De Proost.

Volgens De Proost waren de banden “ook al niets beter. Dan kwam er van de rechtse zijband een normale reactie; van de linker een dubbel zo harde reactie en bij de zwarte band een dubbel zo trage reactie.”

Haneveer begon maandag met een overtuigende 5-2 zege op Ian Preece, hoewel de Vlaming toen volgens zijn coach ”misschien maar op 85% van zijn rendement” speelde. Dinsdag werd Haneveer ongelukkig uitgeschakeld door Liu Song, 4-5.

“De eerste match tegen Preece werd gekenmerkt door wel om de 5 stoten 1 kick, met traag laken en banden die verschillend reageerden. Een toernooi onwaardig”, stelt De Proost.

Tegen Song trof Haneveer heel andere condities aan, want dit keer “was de tafel dan weer enorm snel, maar konden we evengoed vragen stellen bij de staat van de banden want wat die witte met momenten deed, was niet normaal.”

De Proost vermoedt dat de luchtvochtigheid op de avond vóór de eerste speeldag te hoog is geworden door ramen die open stonden. Dat was nodig toen de bekabeling werd aangelegd voor de camera’s van 110sport.tv.

“Verder vermoedden we dat men niet de nieuwe matchlakens gelegd heeft, maar een dikker type want bijna alle spelers klaagden over de snelheid van de lakens”, besluit De Proost. “Of moet ik zeggen… traagheid?”

De tafels in Prestatyn zijn van het Chinese merk Star. Sinds dit seizoen worden alle ranking- en invitatietoernooien van World Snooker inclusief qualifiers gespeeld op dit merk tafel, dat voor de toernooien in China (Shanghai Masters, China Open, Jiangsu Classic) al langer werd gebruikt.

Lees ook:Ook IBSF stapt over op Chinese snookertafels
Lees ook:Coach breekt met Björn Haneveer
Lees ook:De Proost lanceert Prosnooker.be
Lees ook:Haneveer walst over Preece heen
Lees ook:Dramatische nederlaag Haneveer tegen Song

4 reacties op “Tafels in Prestatyn “een toernooi onwaardig”

  1. Van Hove Kevin

    Het zou mij verwonderen dat de tafels zo snel achteruit zijn gegaan , 3 tal weken geleden waren ze nog perfect in orde ….

    Mvg

    Kevin

      /   Beantwoorden  / 
    1. Beste Vriend

      Heb jij zeker weer die tafels verpest met dat geknal van je!

        /   Beantwoorden  / 
  2. Pinokkio

    [...reactie verwijderd door redactie...]

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.