S.O.S.! Snooker gaat dood!

snooker symboolfoto 6Kijk nog maar eens goed naar The Masters, die vandaag begint. Je weet maar nooit hoeveel snookertoernooien er nog volgen. Want SNOOKER GAAT DOOD, zo kondigt The Guardian vandaag aan.

Columnist Barney Ronay van dit toch serieuze Britse dagblad toont zich niet erg optimistisch over de overlevingskansen van het profsnooker. Binnen tien jaar resteert er van snooker niet meer dan een spelletje voor amateurs, schrijft Ronay.

Ieder zijn mening. Jammer alleen als die mening op onwetendheid is gebaseerd.

Zo onderbouwt Ronay zijn betoog met de legendarische uitspraak die Ronnie O’Sullivan vorig jaar tijdens The Masters deed: “Snooker is dying”.

Helaas heeft de columnist de context van die uitspraak niet meegekregen, of inmiddels vergeten. O’Sullivan zei dat snooker niet zou overleven als er niets gebeurde.

En er is iets gebeurd sindsdien. De komst van Barry Hearn is een signaal dat snooker eerder aan een hergeboorte dan aan een stervensproces is begonnen. Ronay rept daar met geen woord over.

In de column staat nog wel meer onzin. Zo vraagt Ronay zich af waarom snooker nooit zoiets innovatiefs heeft gedaan als darts, waar een Premier League competitie is opgezet die door Sky Sports wordt uitgezonden. Pardon!?

Goed, we laten onze stemming natuurlijk niet bederven door zulke onzinnige prietpraat. Vandaag begint The Masters… en we hebben er zin in.

Het begint meteen goed met UK Champion Ding Junhui tegen Mark Selby, Marco Fu tegen Peter Ebdon, en vanavond Mark King tegen Jimmy net-terug-uit-de-jungle White.

En zolang snooker bestaat, blijven we erover schrijven op dit blog.

Lees ook:SnooKort: Actieve snookerfan gezocht!
Lees ook:“Snooker wordt nooit meer gedomineerd door één speler”
Lees ook:Rocket lanceert zichzelf, Fu ligt er al uit
Lees ook:De lezer aan stoot! Geef jouw mening over snooker (afl. 1)
Lees ook:O’Sullivan zou liever een “nobody” zijn

2 reacties op “S.O.S.! Snooker gaat dood!

  1. Cootje

    Snooker gaat nog niet dood, zolang je in China nog een groeiende economie + 150.000.000 kijkers hebt tijdens een groot TV toernooi. Ik ben van mening dat bv. Luca Brecel, een heeeele groote boterham gaat verdienen daar in het oosten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eric Willemsen

    Goed punt, Cootje. Ook aan de groei van snooker in China is deze columnist in zijn *kuch* sterk onderbouwde betoog voorbij gegaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.