CueSport magazine nu echt failliet

logo cuesport magazineDe geruchten deden al sinds februari hardnekkig de ronde, nu is het definitief: CueSport magazine is niet meer. Het snooker- en pooltijdschrift is failliet, zo schrijft mede-uitgever Trevor Baxter in een brief die ik vanochtend heb ontvangen. Zoals alle abonnees had ik al sinds februari geen nummer van het tweemaandelijkse blad meer in de bus gehad.

CueSport is altijd het brave broertje van Snooker Scene geweest. Waar Snooker Scene, het geesteskind van de bekende snookercommentator Clive Everton, een kritische toon aanslaat, liet het door World Snooker gesubsidieerde CueSport steevast een positief geluid horen.

Opvallend dat CueSport het ondanks de financiële steun van de snookerbond niet heeft gered. Volgens Baxter is dat aan “het huidige economische klimaat” te wijten.

“De afgelopen twaalf maanden zijn we getroffen door een verlies aan sponsoring, een terugloop in advertenties en een stijging van productiekosten”, zo staat in de brief.

Ik denk dat CueSport gewoon te weinig toegevoegde waarde bood. Na een rankingtoernooi kon je bij wijze van spreken het verloop van elk afzonderlijk frame tot in detail teruglezen, maar een opiniërend stuk of een kritische beschouwing over de snookersport kwam ik er zelden tegen.

Snooker Scene doe dat wél volop, maar slaat in mijn ogen soms door naar de andere kant. Elk bestuurlijk wissewasje wordt aangegrepen om World Snooker, vaak in paginalange artikelen, volledig neer te sabelen. Dat hoeft van mij nou ook weer niet.

Ach, waar is toch de tijd gebleven dat we in Nederland ons eigen Snooker Magazine hadden?

Lees ook:Alweer nieuw snookermagazine op internet
Lees ook:“Harlem Shake was goede marketingstunt”
Lees ook:SnooKort: Snooker Scene Blog stopt ermee
Lees ook:Uitslag poll: veel lezers op snookerblog
Lees ook:John Higgins pas in februari 2011 terug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.