Alfie Burden niet knock-out, Steve Davis wel

alfie burden (small)Alle ogen in de snookerwereld zijn momenteel gericht op het Champion of Champions, maar sommige spelers hebben heel andere dingen aan hun hoofd. Letterlijk.

Neem nou Alfie Burden, die gisteravond zelf een jeugddroom in vervulling liet gaan en eenmalig (?) een bokspartij vocht.

In de dagen vóór de partij twitterde Burden al dat een kaakslag écht pijn doet. Tijdens het duel vannacht wist Burden zich echter dapper te weren en voorkwam een knock-out.

Sterker nog, nadat zijn opponent in de laatste ronde op de knieën ging, werd Burden – tot zijn eigen verrassing – zelfs tot winnaar uitgeroepen.

De amateur-wereldkampioen van 2009 (in snooker…) twitterde na afloop:

“The Ref gave me the decision although I felt I lost the fight but I did put him to his knees in the last.”

Minder goed verging het Steve Davis, die ettelijke duizenden kilometers verderop bij I’m A Celebrity… Get Me Out Of Here! in de Australische jungle wél onderuit ging.

Davis was hout gaan sprokkelen toen hij bij zijn terugkeer in het kamp onwel werd en voorover flauwviel, waarschijnlijk als gevolg van de vermoeidheid en de hitte.

Davis kwam snel weer bij zijn positieven en – hard als een Nugget – besloot geen hulp in te roepen van de dokter die de ITV-crew paraat had staan.

Waar Burden komende vrijdag weer op het snookercircuit terugkeert voor zijn eerste-rondepartij van het UK Championship tegen Daniel Wells, moet Davis het voorlopig nog zonder zijn snookerkeu zien te stellen aan het andere eind van de wereld.

Lees ook:Alfie Burden beproeft geluk als bokser
Lees ook:Bingham “breakt” verzet Burden in finale Van der Kamp Open
Lees ook:Luca Brecel door naar 2e ronde Lissabon Open
Lees ook:Bingham en Burden in finale Van der Kamp Open
Lees ook:Alfie Burden is wereldkampioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.