Terugblik 2012: top en flop van oktober

T O P :

Het PTC-toernooi in Antwerpen wordt opnieuw een grandioos snookerfeest. De stemming is geweldig, het snooker zo mogelijk nog beter. Na die briljante finale tussen Judd Trump en Ronnie O’Sullivan vorig jaar is ook de eindstrijd tussen Mark Allen en Mark Selby dit jaar een om van te watertanden: Allen speelt fantastisch en scoort liefst drie centuries. Antwerpen lijkt klaar voor een volwaardig Main Tour-rankingevent.

…Allen scoort drie centuries en klopt Selby op PTC Antwerp…

F L O P :

Stephen Lee, al uitgeschakeld voor de play-offs van de Premier League, lijkt zijn groepswedstrijd tegen John Higgins liever te verliezen dan gelijk te spelen. Op 2-3 krijgt de Engelsman enkele opgelegde kansen om het slotframe te winnen, maar helpt ze met een reeks bizarre shots allemaal om zeep. Judd Trump beschuldigt Lee via Twitter onmiddellijk van match-fixing, en de WPBSA denkt daar ook aan. Lee, tegen wie al een ander onderzoek naar gokfraude loopt, wordt voorlopig van de Main Tour geschorst. Ondanks strengere regels wordt het profsnooker toch steeds weer opgeschrikt door mogelijke gevallen van match-fixing.

Lees ook:Terugblik 2012: top en flop van augustus
Lees ook:Terugblik 2011: top en flop van november
Lees ook:Mark Allen gaat voor unieke dubbel in Gloucester
Lees ook:Donderdag geen Premier League door schorsing Lee
Lees ook:Officieel onderzoek naar nederlaag Lee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.