Terugblik 2012: top en flop van augustus

T O P :

Al 12,5 jaar lang wordt Ken Doherty herinnerd aan die gemiste zwarte bal die hem een 147 kostte in The Masters-finale van 2000. Niet alleen liep de Ier destijds een Honda ter waarde van £80.000 mis, ook is hij er nog nooit in geslaagd een maximumbreak te completteren. Maar in augustus lukt het eindelijk: na twee decennia op de Main Tour maakt Doherty eindelijk zijn eerste 147. Geen The Masters, geen Honda, maar op een PTC-toernooi en €500 zakgeld. Maar van het net-niet-147-juk is Doherty eindelijk verlost.

…Doherty rekent af met het verleden en scoort eindelijk een 147…

F L O P :

De voorronde van het Gdynia Open wordt gespeeld… in Sheffield. Van nog enkele Europese PTC-events worden de eerste rondes in Engeland afgewerkt. Daarmee wordt een idee achter het Players Tour Championship om zeep geholpen: het gaat er namelijk ook om het snooker in landen te promoten waar de sport populair is en waar op termijn wellicht een volwaardig rankingevent kan plaatsvinden. Jammer dat lokale amateurs redelijkerwijs elke mogelijkheid tot deelname wordt ontnomen als de voorrondes in Sheffield worden afgewerkt. Het zal met logistieke en plaatselijke omstandigheden van doen hebben, maar bijvoorbeeld in Fürth en Antwerpen kan het wél.

Lees ook:147 alarm: Doherty scoort zijn eerste (!) maximum
Lees ook:Darling from Dublin houdt niet van PowerSnooker
Lees ook:World Series brengt profs naar Praag
Lees ook:Ronnie zoekt zijn opvolger (en dat kunnen wij ook!)
Lees ook:Luca Brecel tekent contract met 110sport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.