Terugblik 2012: top en top van april

T O P :

Dat Luca Brecel een belofte is, weet heel de snookerwereld al lang. Die belofte maakt hij waar door als jongste speler ooit de eindronde van het wereldkampioenschap te halen. De 17-jarige Vlaming klopt ervaren Engelse profs als Ian McCulloch, Barry Pinches, Michael Holt en Mark King op weg naar de Crucible, waar hij Stephen Maguire bij vlagen goed partij geeft. De Schot wint, het applaus is voor Brecel.

…Brecel aan het werk als jongste speler ooit op een WK snooker…

T O P :

Geen flop deze maand, allesbehalve: een jaar nadat Stephen Hendry al hardop nadacht over zijn pensioen, laat de beste snookerspeler aller tijden op het WK in Sheffield nog één keer zien hoe het moet. In de eerste ronde scoort hij een maximumbreak tegen Stuart Bingham, in de tweede ronde vernedert hij titelverdediger John Higgins met 13-4. Daarna verliest hij van landgenoot Stephen Maguire en hangt hij zijn keu aan de wilgen. Een gracieus afscheid in de Crucible, die in de jaren ’90 voor de zevenvoudig kampioen als zijn woonkamer was.

Lees ook:Luca Brecel gaat in 2014 voor de wereldtitel
Lees ook:Sportpers kiest Luca Brecel tot Belofte van het Jaar
Lees ook:Brecel jongste wereldkampioen? 40 keer inzet!
Lees ook:German Masters: Brecel komt oude bekenden tegen
Lees ook:Brecel door naar 2e ronde kwalificaties WK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.