Brecel door naar 2e ronde kwalificaties WK

Luca Brecel heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van het wereldkampioenschap in Sheffield. Brecel won in de eerste ronde met 10-8 van Steven Hallworth uit Engeland. 

In de eerste sessie vanmorgen gingen beide heren gelijk op en was de tussenstand 5-4 in het voordeel van de Engelsman. In de tweede sessie ging Hallworth goed van start door met een 70- en een 66-break direct verder uit te lopen. De jonge Belg vocht zich echter terug door de daaropvolgende vier frames te winnen met drie breaks boven de 50. Hallworth knokte zich weer terug met een 52-break, maar moest toen toezien hoe Brecel zich rustig naar de overwinning potte.

Brecel treft in de volgende ronde Liam Highfield die de amateurspeler Luke Simmons uit wist te schakelen met 10-2. Highfield deed in het vierde frame nog een goede 147-poging maar strandde op 120.

De niet topfitte Belg moet nog twee rondes winnen om door te gaan naar het hoofdtoernooi. Brecel heeft last van oververmoeidheid. Lees hier meer. Brecel plaatste zich één keer eerder voor het hoofdtoernooi en was toen de jongste speler ooit op het hoofdtoernooi in de Crucible.

Later meer over de overige wedstrijden van vandaag.

Lees ook:Brecel uitgeschakeld op WK
Lees ook:Brecel plaatst zich voor Shanghai Masters na knappe comeback
Lees ook:Brecel door naar beslissende kwalificatieronde Shanghai Masters
Lees ook:Loting WK bekend, Brecel treft Hallworth
Lees ook:Brecel nipt uitgeschakeld, Skalski nog in de race op Riga Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.