Terugblik 2012: top en flop van maart

T O P :

Vijf maal is scheepsrecht, denkt Gerrit bij de Leij en wint na vier verloren finales eindelijk het Nederlands kampioenschap. In de finale in Den Bosch onttroont de geboren Fries viervoudig winnaar Roy Stolk met 5-1. Bij de Leij werd in 1999 Europees juniorenkampioen maar Raymon Fabrie (een maal) en Stefan Mazrocis (drie maal) hebben hem tot 2012 steeds van de NK-titel weten af te houden. Nu wordt Bij de Leij definitief niet de Jimmy White van het Nederlandse snooker.

…Bij de Leij, hier op archiefbeeld, wint in maart zijn eerste NK-titel…

F L O P :

“Mensen zijn onbeleefd. Stad stinkt … Eten is verschrikkelijk. Afgezien daarvan houd ik van China.” Ziehier de tweet waarmee Mark ik-maak-van-mijn-hart-geen-moordkuil Allen voor opschudding zorgt bij de start van het Haikou World Open in, inderdaad, China. Allen is dan al eens bestraft voor vloekende en beledigende berichten op Twitter. Later biedt hij excuses aan – want niet alle Chinezen zouden onbeleefd zijn. En o ja, hij wint het World Open ook nog, met liefst 10-1 in de finale tegen Stephen Lee. Dat is dan weer top…

Lees ook:Allen vermoedt overal dode katten in China
Lees ook:Terugblik 2014: Top en flop september
Lees ook:InterConnect Open: Haneveer en Bij de Leij in finale
Lees ook:Terugblik 2014: Top en flop maart
Lees ook:Terugblik 2013: Top en flop van maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.