Terugblik 2014: Top en flop maart

TOP:

Voor het eerst in drie jaar, weet Shaun Murphy weer een titel te pakken. Hij wint de Haikou World Open, door in de finale te winnen van Mark Selby met 10-6. Voor Muprhy is het de vijfde titel uit zijn loopbaan, maar de eerste sinds 2011, toen hij de PTC Grand Final won.

Murphy had in de kwartfinale nipt Graeme Dott uitgeschakeld met 5-4 en in de halve finale Mark Allen met 6-4. Selby had Alan McManus gepasseerd met 5-1 en Marco Fu met 6-4.

FLOP:

World Snooker heeft 13 profs boetes tot £500 opgelegd omdat zij in maart niet aanwezig waren bij de openingsceremonie voorafgaande aan het Dongguan Open. Zulke verplichte sponsorfeestjes – vooral bij Chinese toernooien – zijn niet bijster geliefd bij de spelers. Dat dit keer zó velen wegbleven heeft wel een reden: in het infopakket van World Snooker werd aanvankelijk met geen woord gerept over de ceremonie. Die info werd pas later nagestuurd – maar toen hadden de spelers hun vluchten naar China al geboekt. Velen arriveerden dan ook zonder kwade opzet pas ná de ceremonie in Dongguan. Diverse spelers hebben meteen beroep aangetekend tegen hun boete.

Lees ook:SnooKort: Boetes na missen openingsceremonie
Lees ook:SnooKort: Davis, Dott onderuit op Asian Tour 4
Lees ook:Australian Open: 5 top-16 spelers afwezig
Lees ook:Asian Tour: Wenbo en Bingham op finalekoers
Lees ook:Terugblik 2012: top en flop van maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.