Snookerprofs in actie voor kind met kanker

Op initiatief van Mark Allen wordt morgenavond tijdens de vierde speeldag van de Premier League aandacht gevraagd voor een Britse jongetje dat aan kanker lijdt.

Oscar Knox heeft een aggressieve vorm van kinderkanker, en op internet loopt een inzamelingsactie om de benodigde £250.000 voor zijn behandeling bij elkaar te sprokkelen.

Allen twitterde vanmiddag dat hij het bij de actie behorende Oscar Knox Appeal-polsbandje wil dragen tijdens de Premier League in Banbury. Hij speelt morgenavond tegen Peter Ebdon.

Shaun Murphy, die tegen Neil Robertson speelt, en referee Paul Collier hebben Allen al laten weten dat ze zijn voorbeeld willen volgen – als Matchroom daarin toestemt.

Volgens Allen heeft hij de organisator van de Premier League om toestemming gevraagd, maar nog geen reactie op zijn verzoek gekregen.

Murphy wil samen met Allen de speciale polsbandjes uitdelen aan het publiek.

Meer over Oscar Knox lees je hier op Facebook, doneren kun je daar op Just Giving.

In het Nederlandse snooker wordt op initiatief van Annet van Riel al langer geld ingezameld voor het onderzoek naar de bestrijding van kinderkanker.

Voor de stichting KiKa werd een jaar geleden een benefietevent met veiling in de Snookerij in Leiden gehouden. En op zaterdag 22 december aanstaande vindt een vergelijkbaar event plaats, opnieuw in Leiden. Meer informatie over dit initiatief vind je hier.

Lees ook:Premier League: Eerste zege voor Allen
Lees ook:Premier League halverwege: vier spelers ongeslagen
Lees ook:PL: Higgins worstelt zich voorbij debutant Allen
Lees ook:Gaat Shaun Murphy de Premier League weer winnen?
Lees ook:Higgins en Murphy krijgen wildcards Premier League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.