Rory McLeod schudt wél hand van Michaela Tabb

Eigenlijk dacht ik dat de hele discussie rond de geweigerde handdruk van Rory McLeod was afgerond. Maar nu werpt een YouTube-video een ander licht op de zaak.

McLeod gaf vorige week uit geloofsovertuiging geen hand aan de vrouwelijke referee Ivy Zhu. Als moslim mag hij geen vrouw aanraken met wie hij geen familieband heeft.

Het merkwaardige is dat dezelfde McLeod, die zich in 2000 tot de islam bekeerde, een paar maanden eerder wél gewoon de hand van Michaela Tabb schudde.

…Tabb en McLeod schudden handen [klikken=bewegend beeld]…

Dat gebeurde in januari na afloop van McLeods (gewonnen) partij tegen Shaun Murphy op de World Snooker Shoot-Out in Blackpool.

Vreemd is dat McLeod blijkbaar sommige vrouwen wel, andere niet de hand schudt. Je zou verwachten dat iemand zich dan ook consequent aan zulke geloofsregels houdt.

Zodra dat niet het geval is, kan dat tot pijnlijke situaties leiden. Als je die voorkomt door vooraf duidelijkheid te scheppen, is er niet zo veel aan de hand natuurlijk.

En vreemd is dat Tabb in een reactie liet weten dat zij en McLeod vóór afgelopen seizoen afgesproken zouden hebben alleen nog naar elkaar te knikken.

Op de video steken beiden tegelijkertijd hun hand uit. Het is dus niet zo dat Tabb het initiatief nam en McLeod een pijnlijke situatie voor een volle zaal wilde voorkomen.

Daarmee loopt de discussie van vorige week nu toch een beetje… uit de hand.

UPDATE dinsdagmiddag 5 juli 2011:
Tabb noemt de kwestie op Twitter nu een “mountain out of a mole hill”. Vrij vertaald: hier wordt van een mug een olifant gemaakt.

Lees ook:Referee Tabb: “Rory en ik knikken naar elkaar”
Lees ook:Terugblik 2011: top en flop van juli
Lees ook:McLeod weigert vrouwelijke referee hand te geven
Lees ook:Michaela Tabb en Worldsnooker komen tot overeenstemming
Lees ook:Referee Tabb moet Masters laten schieten

11 reacties op “Rory McLeod schudt wél hand van Michaela Tabb

  1. Mohammoud

    Hij raakt steeds dieper into de islam, ik heb begrepen dat hij binnenkort ook in een lange witte jurk en sandalen wil gaan spelen en z’n naam wil veranderen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joris

    Had je dit zelf gevonden Sherlock? LOL

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Sherlocks netwerk van anonieme tipgevers heeft zijn vruchten afgeworpen :)

        /   Beantwoorden  / 
  3. Manon

    Als je twitter toch niet had, he Eric ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Martijn

    Als ik de discussie goed gevolgd hebt betekent dit dus dat mevrouw Tabb zich eigenlijk beledigd moet voelen door meneer mcLeod en dat het dus best vreemd is dat ze hem zelfs de hand boven het hoofd houdt?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      +1 voor de woordspeling, Martijn… ;-)
      Ik zou het met je eens zijn als McLeod in januari het initiatief tot de handshake met Tabb had genomen. Maar op de video valt te zien dat beide tegelijkertijd hun hand uitsteken. Dat ze vóór het seizoen een afspraak over knikken gemaakt zouden hebben, lijkt me dan ook nonsens.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Cootje

    Misschien mag het wel als er een handschoen tussen zit?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Slim bedacht, maar in het filmpje zie je Tabb haar handschoenen net vóór het handen schudden uittrekken. (Op 5:20, mocht je het nog willen terugkijken…)

        /   Beantwoorden  / 
  6. Goetje

    Misschien vond ie het scheidsen van Ivy Zhu wel helemaal niks….

      /   Beantwoorden  / 
  7. Handofobian

    Naar het Nederlands vertaald van Rory’s homepage:
    Hallo lieve dames en heren ik kamp met een groot probleem,ik schaam me er voor en vertel het aan niemand.Ik vind het sinds enkele maanden doodeng om vrouwen een hand te geven,ik geef zelfs m’n geloof als reden op om niet te schudden en heb er ‘s nachts nachtmerries van.Ik begrijp er helemaal niks van zijn er misschien mensen die dit ook hebben want ik kon niks vinden op internet.
    m.v.g. Rory McLeod

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.