World Snooker: John Higgins speler van het jaar

De titel World Snooker Player of the Year gaat naar John Higgins. De Schot won vorige week het wereldkampioenschap en eerder ook het UK Championship en het Welsh Open.

Higgins kon zijn prijs tijdens de eerste World Snooker Awards Ceremony in Londen niet persoonlijk in ontvangst nemen. Hij zat door een staking vast op het vliegveld van Milaan.

Opmerkelijk is dat bij een verkiezing onder collega-profs niet Higgins maar Mark Williams als speler van het jaar uit de bus kwam, terwijl een verkiezing onder de fans Judd Trump als winnaar opleverde.

Trump kreeg bovendien de prijs voor de beste prestatie van het jaar. De 21-jarige Engelsman won het China Open en bereikte aansluitend de finale van het WK.

Ook Rory McLeod viel in de prijzen: hij kreeg de “magic moment” award voor de manier waarop hij bij de World Snooker Shoot-Out in januari Tony Drago versloeg.

In de slotseconden van die partij potte McLeod de laatste zwarte bal met een spectaculaire fluke, waardoor niet Drago maar hij een ronde verder kwam.

Jack Lisowski kreeg de titel Rookie van het Jaar, terwijl onder anderen Steve Davis en Stephen Hendry in een nieuwe Hall of Fame werden opgenomen.

World Snooker Awards Ceremony [Londen, vrijdag 6 mei 2011]:

  • World Snooker Player of the Year: John Higgins
  • Journalists Player of the Year: John Higgins
  • Players Player of the Year: Mark Williams
  • Fans Player of the Year: Judd Trump
  • Achievement of the Year: Judd Trump
  • Rookie of the Year: Jack Lisowski
  • Magic Moment Award: Rory McLeod
  • Induction into Hall of Fame: Joe Davis, Fred Davis, John Pulman, Ray Reardon, John Spencer, Alex Higgins, Steve Davis, Stephen Hendry
  • 147 Club: Kurt Maflin, Barry Hawkins, Ronnie O’Sullivan, Thanawat Thirapongpaiboon, Mark Williams, Rory McLeod, Stephen Hendry

Lees ook:Luca Brecel wint Rookie of the Year Award
Lees ook:Ronnie O’Sullivan wint Player of the Year-award
Lees ook:Titelverdediger Higgins opent UK Championship
Lees ook:Murphy, Trump, Hendry openen Australian Open
Lees ook:Australian Open: Gould-Hendry en Dale-O’Sullivan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.