Aandelen in snookerspeler Allan Taylor te koop

De Engelse amateur Allan Taylor hoopt dat aandeelhouders hem op weg helpen naar de Main Tour. Als tegenprestatie zal Taylor hen 20 procent van zijn inkomsten uitkeren.

Dat staat te lezen op The Snookerbacker blog, een website voor snookerfans die graag weddenschappen afsluiten op partijen en toernooien.

In het kort komt het ongebruikelijke initiatief erop neer, dat vier of vijf aandeelhouders elk £250 of £200 in Taylor investeren.

Van dat geld kan Taylor zich inschrijven voor de World Snooker Q School, de reeks van drie toernooien waarmee amateurs een ticket voor de Main Tour kunnen verdienen.

Als Taylor er inderdaad in slaagt het profcircuit te halen, zal hij vervolgens eenvijfde van alle prijsgeld in zijn eerste seizoen aan de aandeelhouders uitkeren.

Bij £5000 inkomsten spelen de aandeelhouders dus al quitte.

De vraag is natuurlijk: hoe reëel zijn de kansen van Taylor om in mei tenminste de halve finales te halen van één van de drie Q School-toernooien?

Moeilijk te voorspellen natuurlijk, maar Taylor is geen kinderachtige speler.

Tijdens de diverse events van het Players Tour Championship afgelopen najaar wist hij in elk geval gevestigde namen als Graeme Dott (4-2), Ian McCulloch (4-1), Liam Highfield (4-0), Liu Chuang (4-1) en Simon Bedford (4-3) te verslaan.

Lees ook:Naar de Main Tour? Schrijf je nu in voor de Q School
Lees ook:Over de Q School en over Kerstmis
Lees ook:Q School: Blanckaert verliest in eerste ronde
Lees ook:Erop of eronder op de World Snooker Q School
Lees ook:“Niveau Main Tour wordt hoger door Q School”

3 reacties op “Aandelen in snookerspeler Allan Taylor te koop

  1. mike

    Aansluitend Luca krijgt geen subsidie van de belgische regering omdat snooker geen topsport zou zijn. Nu zoekt hij grote sponsors.
    Anders is de cariere volgend jaar klaar van Luca.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Het team rond Luca Brecel heeft gisteren een gesprek gehad op het kabinet van sportminister Philippe Muyters. Bovendien is met CKS alvast een eerste (commerciële) sponsor aan boord gehaald. Dat met “carrière volgend jaar klaar” zal dus wel niet zo’n vaart lopen – gelukkig maar.

        /   Beantwoorden  / 
  2. GJ0806

    Dat zou echt stom zijn. Maar ik heb in dagblad de Limburger gelezen dat hij overwoog nederlander te worden om zo toch subsidie te krijgen. Ik weet niet of dat waar is,
    en anders zit er niets anders op dan de German Masters te winnen, zoals ding dat ooit bij de china open deed. zou leuk zijn

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.