Dominic Dale beledigde Jimmy White

dominic dale (small)The Spaceman. Ooit afgevraagd hoe Dominic Dale aan die nickname komt? Hij kreeg ‘m van Jimmy White, nadat hij The Whirlwind in 1994 had beledigd, zo lezen we in On-Q Mag.

Het was kort nadat White voor de zesde keer een WK-finale had verloren, dit keer met 18-17. In het beslissende frame tegen Stephen Hendry leek White bezig aan een winnende break toen hij plotseling een eenvoudige zwarte bal miste.

Dale speelde in die tijd met een soort poolkeu, je weet wel, met zo’n witte ferrule. White vroeg hem een keer, waarom hij er geen koperen ferrule op liet zetten. “Dan zou je misschien beter gaan spelen”, zei White tegen Dale.

De Welshman reageerde een beetje geprikkeld met een grap, die bij White echter helemaal in het verkeerde keelgat schoot.

“En waarom train jij niet zwart vanaf z’n spot, dan was je nu wereldkampioen geweest”, raakte Dale een gevoelige snaar bij White, die de Welshman daarop Spaceman noemde.

Volgens Dale ging het om een grappig bedoelde opmerking, die White echter in zijn ziel trof. Dale zegt veel spijt te hebben van die belediging.

“Het was niet aardig om dat te zeggen. Hij weet dat het me heel erg spijt”, aldus Dale in On-Q Mag. “Ik was anders in die tijd. A rebel without a clue. Ik sprak zonder na te denken.”

Lees ook:Dale loopt 113 rondjes voor goed doel
Lees ook:Dale gekroond tot 3 Kings Open-winnaar
Lees ook:WK: Robertson en Dale vlot naar laatste 8
Lees ook:Dale huilt, Day lacht
Lees ook:Mark Allen naar finalepoule Championship League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.