Dale huilt, Day lacht

Zo spannend kan snooker zijn! De Welsh spelers maken er in elk geval een spektakelstuk van voor hun eigen publiek. Matthew Stevens won zijn beide partijen op de Totesport.com Welsh Open met 5-4, schreef ik gisteren al.

En ‘s avonds bleven Dominic Dale en Ryan Day niet achter. Er was echter één verschil: Dale bleef achter met een traan, Day met een lach.

Dale had een schitterende comeback tegen Stephen Maguire. De Schot liep vlotjes uit naar 4-1, voordat de in Wenen levende Welshman zijn beste spel begon te spelen.

Dale kwam terug tot 4-4, maar miste diverse kansen om de klus te klaren. In wat een winnende break leek te worden, miste hij plotseling een roze naar een middenpocket. Het zou nog dramatischer worden.

welsh open - dale-maguire

 …Dale lijkt op weg naar winst in de decider, maar verliest uiteindelijk van Maguire…

Dale kreeg een herkansing van Maguire, maar miste toen zwart vanaf z’n spot. Uiteindelijk mocht de Welshman bij een voorsprong van 21 punten ook nog eens aanleggen voor zijn matchball, maar hij miste bruin die dicht bij de korte band lag.

Toen vond Maguire het welletjes. De nummer 2 van de wereld greep zijn laatste strohalm en sloeg uit pure opluchting met zijn vuist twee keer hard op de rand van de tafel toen de beslissende zwarte was gepot.

Ook bij Days partij tegen Tony Drago ging het er heftig aan toe. De Tornado stormde naar een 4-2 voorsprong, maar liet zich nog de kaas van het brood eten door Day, 5-4.

Dan was de partij van Stephen Hendry tegen Dave Harold van een heel ander kaliber. De Schot, die al voortreffelijk speelde op The Masters maar ongelukkig van Shaun Murphy verloor, scoorde breaks van 84, 113, 62, 75 en 72 op weg naar een overtuigende 5-1 zege.

Vintage Hendry, zeggen ze dan.

(picture Dale / Eurosport Player © 2010 snooker.blog.nl)

Lees ook:Dale loopt 113 rondjes voor goed doel
Lees ook:Hendry dreigt afstraffing door Maguire, 1-7
Lees ook:Maguire verrast favoriet Williams in kwartfinales Welsh Open
Lees ook:Maguire nu echt on fire
Lees ook:WK: Ding en Trump op rozen, Maguire wankelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.