O’Sullivan pakt finaleplaats na comeback tegen Bingham

Ronnie O’Sullivan heeft zich weten te plaatsen voor de finale van het UK Championship, na een zeer spannende halve finale tegen Stuart Bingham. The Rocket wist een 4-1 en 5-4 achterstand te overleven en te winnen met 6-5.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Bingham wist op 2-1 voorsprong te komen met een 66 en een 49-break. O’Sullivan gaf in het derde frame antwoord met een 44 en een 25. Hierna liep Bingham uit naar 4-1 door 73 in het vierde frame en een 137 in het vijfde frame. O’Sullivan wist echter een tandje bij te zetten en maakte met 3 60+breaks de score weer gelijk naar 4-4.

In het negende frame begon O’Sullivan met een kleine break, maar wist Bingham toch het frame binnen te halen met een break 53, waardoor hij slechts één frame weg was van de overwinning. O’Sullivan weet dan echter de decider af te dwingen door een 117 te maken.

In de decider komt Bingham niet meer aan bod. Met een 34 en een 94-break weet O’Sullivan dan toch de wedstrijd binnen te slepen, waardoor hij zich plaatst voor de finale, die morgen gespeeld zal worden.

Zijn tegenstander komt uit de wedstrijd van vanavond, die gaat tussen Judd Trump en Stephen Maguire. De finale zal, in tegenstelling tot de rest van het toernooi, een best-of-19 worden en zal in twee sessies gespeeld worden.

Lees ook:The Rocket racet naar finale
Lees ook:Masters: Robertson verslaat Carter
Lees ook:Bingham overleeft thriller tegen Murphy in China Championship
Lees ook:WK: Murphy naar halve finale, O’Sullivan en Bingham houden het spannend
Lees ook:WK: Bingham en Trump nog steeds in evenwicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.