The Rocket racet naar finale

Ronnie O’Sullivan heeft zich ten koste van wereldkampioen Stuart Bingham geplaatst voor de finale van de Masters in Alexandra Palace in Londen. Hij versloeg Bingham in een bijzondere wedstrijd met 6-3 en zal morgen Barry Hawkins treffen in de finale. 

© Monique Limbos

O’Sullivan moest het eerste frame aan Bingham laten, ondanks een 59-break. De 63-break van Bingham zorgde voor een 1-0 voorsprong. O’Sullivan vecht zich echter terug en deelt flink wat klappen uit. Hij komt, mede dankzij een 70- en een 120-break, 4-1 voor te staan.

In het zesde frame lijkt Bingham op weg om een frame terug te pakken met een 67-break, waardoor O’Sullivan zelfs een snooker nodig heeft. Hij legt deze snooker echter en weet het frame te pakken op de laatste zwarte bal. Met een 81- en een 52-break weet de regerend wereldkampioen dan toch nog twee frames mee te pakken, waardoor de tussenstand op 5-3 komt.

Ook in het negende frame komt The Rocket flink achter, maar ook hier weet hij zich terug te knokken en pakt de winst in de partij op de laatste zwarte bal, onder groot gejuich van het Londense publiek.

O’Sullivan treft morgen in de finale Barry Hawkins, die eerder vandaag Judd Trump versloeg met 6-4.

Lees ook:O’Sullivan pakt finaleplaats na comeback tegen Bingham
Lees ook:WK: Murphy naar halve finale, O’Sullivan en Bingham houden het spannend
Lees ook:Murphy verslaat Bingham in spannende finale WGP
Lees ook:WK: Murphy op voorsprong in halve finale
Lees ook:WK: Hawkins vecht terug, maar staat met de rug tegen de muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.