Hearn: Geen Main Tour-wildcard voor Steve Davis

Als Steve Davis aan het eind van het seizoen na 35 jaar zijn plek op de Main Tour zou verliezen, hoeft hij volgens Barry Hearn niet te rekenen op een wildcard.

De baas van World Snooker is niet van plan om het snookerikoon in dat geval aan boord te houden – vooral ook omdat Davis er zèlf voor heeft gekozen het UK Championship te laten schieten voor een lucratief tv-avontuur in de Australische jungle.

Volgens Hearn kan dat avontuur Davis nog wel eens lelijk gaan opbreken.

6-red world champs 2012 - davis-thepchaiya

…Heeft Davis zijn profcarrière op het spel gezet?…

In de Britse krant Express zegt Hearn vandaag:

“He knows he has missed a couple of events which could have helped him out and when he comes back from the jungle he will be trying his nuts off in whatever remains this season.

But he has to take responsibility for it, just like everyone else. The days of giving him a wild-card, those days are gone.

Steve Davis could end up being King of the Jungle, but he could also very well end up losing his tour card. It is a calculated risk on his part.”

Met zes titels is Davis de succesvolste speler aller tijden op het UK Championship. Maar de routinier ontbreekt dus als vandaag in York de editie van 2013 begint.

Mede door het gemiste prijsgeld kan Davis, momenteel 59e, straks wel eens buiten de top-64 van de prijsgeldranking vallen – en dan zijn Main Tour-plek verliezen.

De 56-jarige Davis zit nog steeds in Australië voor het tv-programma I’m A Celebrity… Get Me Out Of Here! Daarvoor toucheert hij naar verluidt £240.000.

Behalve het UK Championship zou Davis nog meer events kunnen missen. De vraag is of hij wel op tijd terug – én fit genoeg – is voor de voorrondes van de German Masters en het Haikou World Open, die meteen na afloop van het UK worden gespeeld.

Mocht het via de prijsgeldranking niet gaan lukken, dan zou Davis zich via een alternatieve route nog veilig kunnen spelen: de European Tour.

Om die “joker” te kunnen inzetten, moet hij op het laatste PTC-event in Polen in februari ver komen. In elk geval verschijnt Davis daar wél aan de start.

[picture Steve Davis © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Gerucht toch waar: Steve Davis gaat jungle in
Lees ook:Weggestemd uit de jungle: Steve Davis mag naar huis
Lees ook:Main Tour-plek Steve Davis serieus in gevaar
Lees ook:Hoe zijn manager geld verdiende aan Steve Davis
Lees ook:“Lotingen World Snooker moeten transparanter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.