“O’Sullivan kreeg £20.000 geboden voor match-fixing”

Ronnie O’Sullivan zegt in The Telegraph dat hem ooit £20.000 is geboden om enkele frames in de Premier League opzettelijk te verliezen.

O’Sullivan zegt dat hij het aanbod van een lokale gokker heeft afgeslagen. Hij beschrijft het voorval ook in zijn biografie Running, die vandaag is verschenen.

Het incident zou zich een jaar of tien geleden hebben voorgedaan, maar is gezien alle perikelen rond Stephen Lee natuurlijk actueler dan ooit.

world champs 2013 - o'sullivan-hawkins 2nd session

…O’Sullivan negeerde een aanbod van £20.000 om te verliezen…

O’Sullivan baarde enkele weken geleden opzien door rond de zaak-Lee te twitteren dat “many more players” tegen betaling opzettelijk partijen zouden verliezen.

Later trok O’Sullivan die bewering via een statement op worldsnooker.com weer in.

Volgens het contract dat alle profs met World Snooker hebben gesloten, is elke speler verplicht de snookerautoriteiten meteen in te lichten zodra hij of andere spelers worden benaderd door gokkers die geld bieden om frames of wedstrijden te verliezen.

Een vergelijkbare regeling stond tien jaar geleden nog niet in de spelerscontracten, dus met zijn ontboezeming van nu komt O’Sullivan niet alsnog in de problemen.

In 2010 werd John Higgins mede om die reden – niet melden van omkopingspoging – voor zes maanden geschorst. In zijn geval waren het overigens geen echte gokkers, maar door een krant ingehuurde personen die de Schot in een valstrik wilden lokken.

Lees ook:WPBSA eist uitleg O’Sullivan over omkooppoging
Lees ook:“Snookerprofs gokken massaal”
Lees ook:“Veel omkoping in snooker”, zegt O’Sullivan
Lees ook:Uitspraak in zaak-Lee is “positieve boodschap”
Lees ook:Geschorste Lee wil pool-carrière starten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.