China eert Dennis Taylor met wildcard

In China zijn ze Dennis Taylor nooit vergeten. In 1985 was de toenmalige wereldkampioen samen met Steve Davis de eerste westerse speler die in China een toernooi ging spelen.

Om dat feit te herdenken, heeft de inmiddels 62-jarige Taylor een wildcard aangeboden gekregen voor het Chinalife Xingpai Hainan Classic, een nieuw invitatietoernooi van 110sport.

“Het is geweldig om weer terug te zijn”, zegt Taylor in een reactie op Sporting Life, de website van de Britse Press Association.

Taylor bevindt zich in goed gezelschap op het £200.000 toernooi, want ook John Higgins, Neil Robertson, Stephen Hendry en Ding Junhui doen er vanaf donderdag mee.

Volgens Taylor was zijn eerste optreden in China destijds onvergetelijk.

“Ik speelde tegen een Chinese speler die een lange stropdas droeg en een shirt tot op zijn knieën. Hij kon niet eens een break van 20 maken – en nu hebben we een half dozijn toppers uit China en wint Ding Junhui The Masters.”

Of Taylor, die regelmatig met de Snooker Legends meedoet, het echte niveau nog wel aankan, daarover maakt de Noord-Ier zich geen zorgen.

“Ik neem ook mijn golfclubs mee”, zegt Taylor met de hem bekende humor. “Als ik met snookeren niet win, versla ik ze wel op de golfbaan!”

Overigens werd vandaag op Twitter gesuggereerd dat Taylor een wildcard voor het China Open (een rankingevent van de Main Tour) zou hebben gekregen, maar dat klopt niet.

Weliswaar zijn er voor dat event nog twee wildcards te vergeven, maar het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat de Chinese organisator er één aan Taylor zal aanbieden.

Lees ook:China Open: Gaat Jin Long weer stunten?
Lees ook:Toppers en Taylor op Chinees bounty-eiland
Lees ook:Ding: “Chinese spelers gaan snooker domineren”
Lees ook:International Championship van start
Lees ook:Hearn hekelt trage uitbetaling prijsgeld door China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.