“Betaal Ronnie een aanwezigheidspremie”

Mark Williams heeft de oplossing gevonden die moet voorkomen dat Ronnie O’Sullivan zich blijft afmelden voor snookertoernooien: betaal hem een aanwezigheidspremie!

De kersvers German Masters-kampioen deed zijn suggestie na afloop van zijn 9-7 zege in de finale tegen Mark Selby.

“Het is niet zo dat we niet zonder Ronnie kunnen, dat hebben we hier in Duitsland wel gezien”, aldus Williams, die de athmosfeer in het Tempodrom in Berlijn vergeleek met de Wembley Arena in Londen tijdens The Masters.

“Maar hij brengt extra buzz. Dat is waar het om gaat.”

O’Sullivan meldde zich vorige week daags voor zijn eersterondepartij tegen Dominic Dale af voor de German Masters.

De voormalige nummer 1 is inmiddels berucht voor het wegblijven bij toernooien waarvoor hij wel heeft ingeschreven.

Zo liet hij eerder dit seizoen als titelvederdiger de Shanghai Masters lopen en speelde hij slechts in twee van de twaalf Players Tour Championship-events.

“Waar dan ook, je verkoopt altijd meer tickets als hij er wel bij is”, aldus Williams.

“Misschien is de enige manier om hem vaker te zien verschijnen, dat je hem een aanwezigheidspremie betaalt.”

Ik weet niet of Williams het serieus meende, maar ik vind het geen goed idee.

Wat heb je eraan, als je een speler cash moet betalen om te spelen op een toernooi waar hij – om welke reden dan ook – geen zin in heeft?

Bij mij doemt dan meteen het spookbeeld op van die wedstrijd tegen Tian Pengfei op het China Open vorig jaar.

Daar was O’Sullivan weliswaar aanwezig, maar hij deed er alles aan om er in die eerste ronde uit te vliegen, wat hem dan ook lukte.

Daar helpt geen aanwezigheidspremie tegen. Dan liever een speler die wél wil winnen.

En als O’Sullivan zelf weer eens wil winnen, heeft hij geen premie nodig om op te komen dagen.

Lees ook:German Masters: O’Sullivan ontsnapt, Ding niet
Lees ook:Selby overweegt een aanvallende speler te worden
Lees ook:Williams: “betaal O’Sullivan wat hij wil hebben”
Lees ook:Maguire verrast favoriet Williams in kwartfinales Welsh Open
Lees ook:Hearn adviseert O’Sullivan te stoppen met snooker

11 reacties op ““Betaal Ronnie een aanwezigheidspremie”

  1. Ruud K

    Persoonlijk vind ik ‘start’geld een slecht idee. Kijk naar Golf en Tennis, even ‘Acte de Présence’ geven, verliezen zonder te zweten in de 1e ronde en snel met een volle achterzak naar huis. Gebeurt regelmatig bij beide sporten. Tevens, met labiele persoonlijkheden als O’Sullivan, is dit zeker geen oplossing. Persoonlijk vind ik dat er sancties op moeten staan, geld en punten. Je mag verwachten van main tour spelers dat ze aan alle ranking toernooien deelnemen. Natuurlijk persoonlijke situaties, zoals afgelopen week bij Higgins, daargelaten. Je ben een prof en daar hangen verplichtingen aan. Kan je daar niet (meer) mee leven dan moet je besluiten je keu aan de wilgen te hangen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martijn

      Ik zou niet weten waarom Ronnie verplicht zou moeten zijn alle rankingtoernooien bij te wonen. Als een minder spannende speler dit zou doen zou niemand zich druk maken.Het zijn zijn eigen afwegingen. Ik heb eigenlijk wel bewondering voor het feit dat hij een sloot geld ‘afslaat’ om zich meer op z’n privesituatie te kunnen richten.
      Het is niet zo dat de main tour hem geld betaald als hij niet werkt zoals in een vast dienstverband.
      Uiteindelijk is Ronnie ook maar gewoon een mens.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ruud K

        Ik ben het helemaal eens met het feit dat Ronnie mag doen en laten wat hij wil, net als ieder ander. Alleen als je zelf een verplichting aan gaat door je in te schrijven voor een toernooi dan behoor je deze afspraak na te komen. Hoe vaak is het al niet gebeurd dit seizoen dat hij zich inschreef en niet op kwam dagen, veel te vaak. Dit is niet goed te praten, zeker omdat hij continue smoezen verzint en met medische niet bestaande reden komt.
        Verder blijf ik bij het punt dat een prof speler verplichtingen heeft net als ieder andere ‘normale’ medewerker. Het zijn nog geen 10 ranking toernooien per seizoen, buiten de EPC, en daarbij mag je Acte de Présence van de main tour spelers verwachten.
        Natuurlijk is Ronnie een absolute publieks trekker en als je dan weet dat er reclame gemaakt word voor een toernooi met gebruik van het feit dat Ronnie zich heeft ingeschreven, waardoor meer kaarten verkocht worden, dan mag je ook op zijn komst rekenen. Helaas zit er dan weer een windje dwars en besluit hij op het laatste moment af te zeggen. Dit vind ik niet kunnen, niet in geval van Ronnie en snooker, maar ook niet in het normale leven. Voor mij is een afspraak nog steeds een afspraak.

          /   Beantwoorden  / 
    2. sjors potgek.

      Snooker is helemaal geen sport, er rollen alleen ballen over n tafeltje en die vallen in een zakje.Net zoals bij m n klokken huis hahaha

        /   Beantwoorden  / 
      1. mike

        Gelukkig staat het woord gek in je naam.

          /   Beantwoorden  / 
  2. mike

    Dit is weg gegooid geld het is normaal dat je komt en daar word je niet voor betaalt. Of ze worden allemaal maar betaalt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. marcel

    een goede sportpsycholoog is goed voor hem

      /   Beantwoorden  / 
  4. Martijn

    Ik ben het ermee eens dat je niet met onzinredenen afzegt of niet op komt dagen en daar mag Ronnie op afgerekend worden. Ik reageerde echter op deze uispraak van je:’Je mag verwachten van main tour spelers dat ze aan alle ranking toernooien deelnemen.’
    Ik vraag me toch echt af hoe je daar bij komt en nu schrijf je zelfs:’dat een prof speler verplichtingen heeft net als ieder andere ‘normale’ medewerker.’
    Ik ben erg benieuwd hoe je daar bij komt. Heb je wellicht een contract van een main tour speler onder ogen gehad of zuig je dit uit je duim?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ruud K

      De WSA sluit geen formele contracten met spelers maar net als Barry Hearn reeds aanhaalde mag je wel professionaliteit van spelers op de main tour verwachten. Als Barry Hearn de kans krijgt dan zal hij een zelfde opzet als bij de PDC introduceren en dit zou inhouden dat van spelers een bepaalde houding als mede inzet verwacht word. Als professioneel speler, en daar blijf ik bij, heb je ook verplichtingen. Als je hier niet mee kan leven dan moet je de keu aan de wilgen hangen. Elke professionele sport bestaat bij de gratie van de fans en sponsoren. Als een sporter dus maar doet waar hij zin in heeft, en als dit de houding van veel spelers zou zijn, dan zouden veel sporten en de daarbij behorende inkomsten als sneeuw voor de zon verdwijnen.
      Het gaat mij niet om formele contracten daar als deze nodig zijn er al iets mis is. Ik vind, mijn mening, dat als je je ergens aan verbind dat je dan je verplichtingen na moet komen. In dit geval heeft Ronnie alles te danken aan de snookersport en zijn fans maar gedraagt hij zich meer en meer als een vervelend verwend kind. Zo’n kind dat in een restaurant het alle eters, behalve zijn ouders, onmogelijk maakt te genieten.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Martijn

    Tja, het is maar net hoe je het bekijkt. Snooker heeft nl. ook veel te danken aan Ronnie en ik blijf erbij, Ronnie is helemaal niemand iets verplicht zolang hij geen contracten ondertekent.
    Veel mensen lopen te zeuren omdat Ronnie nog veel meer voor de sport zou kunnen betekenen dan hij al doet, maar hij kiest ervoor niet die last opgedrongen te willen krijgen en dat is wat Ronnie maakt dat hij is en mijn respect heeft hij.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.