Zo vader, zo zoon

logo-pontinsDe zoontjes van Steve Davis en Stephen Hendry treden in de voetsporen van hun beroemde vaders. Greg Davis en Blaine Hendry doen vanaf vandaag mee aan het Pontin’s Junior Festival in Prestatyn.

Greg speelt bij de 15- tot 20-jarigen, Blaine zit nog bij de tot 14-jarigen. Niet alleen de beide trotse vaders zullen hun verrichtingen met veel belangstelling volgen.

Als kind van een beroemde sporter (v/m) heb je het voordeel in een topsportklimaat op te groeien. Nadeel is dat jouw prestaties gedurende je hele carrière altijd vergeleken zullen worden met die van je vader of moeder.

Wat dat betreft zijn Greg en Blaine niet te benijden. Steve Davis en Stephen Hendry zijn twee ikonen, die de snookersport elk een decennium lang domineerden.

Nu zijn Greg en Blaine nog op een leeftijd dat het plezier in snooker centraal staat (of in elk geval zou moeten staan…), straks worden ze door de buitenwacht afgerekend op hun resultaten.

Er zijn wel meer zoons die het voorbeeld van hun snookerende vader volgen. Zo doen in Pontin’s ook Oliver Lines (zoon van Main Tour-speler Peter) en Jack Filtness (zoon van oud-prof Gary) mee.

Verder zijn veel spelers present die het op de PIOS-tour goed doen en dus wellicht volgend seizoen op de Main Tour te bewonderen zijn, zoals Anthony McGill, Liam Highfield, Jak Jones en de broertjes Stephen en Sam Craigie.

De uitslagen zijn hier (tot 14 jaar) en hier (15 tot 20 jaar) te volgen op Global Snooker.

Lees ook:McGill en Muir winnen in Pontin’s
Lees ook:Q School: Zoon Steve Davis niet op Main Tour
Lees ook:Davis: “mijn vader hield misschien nog wel meer van snooker dan ik!”
Lees ook:SnooKort: Vader en zoon samen op Main Tour
Lees ook:Snookerkw?s deel 1: Wie versloeg wie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.