Hiep hiep… Ken Doherty wordt vandaag 40

Ken Doherty viert vandaag zijn 40e verjaardag. Precies de helft van zijn leven draait de sympathieke Ier al mee in het profcircuit. Het onbetwiste hoogtepunt kwam in 1997, toen hij wereldkampioen werd nadat hij als eerste speler in zes jaar tijd Stephen Hendry had verslagen in de Crucible. Zie hieronder de beelden van het slot van die partij.

Doherty won nog vijf andere rankingevents. Hij is tevens de enige snookerspeler die de wereldtitel bij zowel de junioren, de amateurs als de profs op zijn palmares heeft.

Doherty wordt vaak gezien als een tacticus, maar hij is tevens een uitstekende breakbuilder. Op de eeuwige centurylijst staat hij zelfs zesde met meer dan 260 breaks van over de honderd.

Zijn beste klassering op de wereldranglijst was nummer 2. Nog maar twee jaar geleden had Doherty de kans het seizoen als nummer 1 te bëëindigen, maar hij verloor in de eerste ronde van het WK van Mark Allen.

Daarna ging het snel bergafwaarts. Inmiddels is Doherty afgezakt naar de 44e plaats op de wereldranglijst. Hij lijkt echter op de weg terug. Crafty Ken won eerder deze maand het tweede Pro Challenge Series-toernooi en bereikte vorige week de kwartfinale van de Shanghai Masters.

Lees ook:Ken Doherty ziet zichzelf in top-16 terugkeren
Lees ook:Mark Allen tekent contract bij On Q Promotions
Lees ook:Ken Doherty tankt zelfvertrouwen
Lees ook:Wie herinnert zich Tony Jones nog?
Lees ook:Robertson nu nummer 2, en misschien wel nummer 1…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.