Dit was het nieuws

Het eerste officiële Super Six-toernooi van World Snooker gaat vandaag van start in Prestatyn, Wales… en dus is de redactie van snooker.blog.nl weer terug van vakantie. Over dit tweede toernooi uit de Pro Challenge Series later meer, nu eerst een korte terugblik op een paar nieuwsfeiten van de afgelopen twee weken.

- Mario Geudens onttroont titelverdediger Kevin Van Hove in de finale van de Merodesnookers Open, 5-0. Geudens had het toernooi ook tien jaar geleden al eens gewonnen. Maurice Le Duc en Strefan Mazrocis haalden de halve finale.

- Kevin Van Hove pakt in het Belgische Peer de Hypro Cup 2009. Van Hove, reeds leider in het tussenklassement, wint het vijfde en laatste event van deze toernooiserie door in de finale Mario Van Herk met 3-2 te verslaan.

- Het derde PIOS-toernooi is een prooi voor de 37-jarige Engelsman Paul Davison, die in de eindstrijd Kyren Wilson met 6-4 het nakijken geeft. Kevin Van Hove en Hans Blanckaert bereiken beiden de tweede ronde, Stefan Mazrocis is niet aangetreden.

- Michael White uit Wales wint het voorlaatste event van de Pontin’s Pro-Am Series in Prestatyn en is nu als eerste geplaatst voor de Grand Finals in november. White verslaat Ken Doherty in de finale met 5-4 dankzij een break van 90 in het laatste frame.

- De feestelijke uitreiking van de eerste Global Snooker Awards, die in oktober in Ierland zou plaatsvinden, is om onbekende redenen afgelast. Het online stemmen voor de diverse awards gaat wel gewoon door. Global Snooker hoopt nu in 2010 een prijzengala op poten te zetten.

- Tot slot goed nieuws van Mark Williams: zoals bekend brak hij eerder deze maand zijn pols. Het gips zal niet vóór de Shanghai Masters verwijderd kunnen worden, maar de tweevoudig wereldkampioen traint al volop om mét gips te kunnen spelen. Niet zonder succes: hij versloeg Andrew Paggett in een oefenpotje met 5-1 en maakte daarbij twee centuries en drie breaks van ruim boven de 50. Naar veruidt zou Paggett na de partij hebben gezegd: “Had ik mijn arm maar gebroken…”

Lees ook:Wie onttroont Geudens als Open Merode-kampioen?
Lees ook:Peter Bullen is de beste van België!
Lees ook:Geudens laat Brecel kansloos in BR-finale
Lees ook:Peter Bullen wint Belgium Ranking met overmacht
Lees ook:Brecel voor het eerst koploper Belgium Ranking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.