Premier League: Carter en Ding in finale, White exit

De rentree van Jimmy White in de Premier League is van korte duur geweest. Hij verloor vanavond ook zijn derde partij is nu uitgeschakeld voor de play-offs.

White moest het na een 2-1 voorsprong met 2-3 afleggen tegen Ding Junhui. White had de nederlaag tegen de matig spelende Chinees vooral te wijten aan enkele onnodige missers.

Ding speelt later vanavond nog in de finale van de zesde speeldag tegen Ali Carter, die eerder Mark Williams – ook al in een shoot-out decider – met 3-2 had geklopt.

…White benut zijn kansen niet tegen Ding en verliest met 2-3…

White keerde dit seizoen na enkele jaren afwezigheid terug in de lucratieve Premier League. Hij had die nominatie te danken aan het winnen van het senioren-WK vorig jaar.

In zijn eerste twee partijen tegen John Higgins en Mark Williams had White telkens kansloos met 0-3 verloren. Vanavond was hij bepaald niet kansloos.

Hij scoorde een half-century in elk van de drie eerste frames maar verzuimde telkens om het in één beurt uit te maken. Twee keer miste hij zwart vanaf de spot.

…Williams scoort wel een century maar redt het niet tegen Carter…

Ook de eerste halve finale vanavond was niet van sprankelend niveau. Williams scoorde weliswaar een 115, maar leek daarvóór en daarná niet echt bij de les.

Hoewel Carter voor het eerst meespeelt in de Premier League, leek juist hij beter te kunnen omgaan met de tijdsdruk die door de shot clock wordt opgelegd.

Als Ding straks de finale van Carter wint, wordt de Chinees de nieuwe koploper. Er volgen nog vier speeldagen vóór de play-offs met de top-4 eind november worden gespeeld.

[pictures Jimmy White & Mark Williams © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Martin Gould wint Championship League 2013
Lees ook:Higgins en White openen vernieuwde Premier League
Lees ook:Premier League: Trump maakt flitsende start
Lees ook:Ding Junhui pakt koppositie in Premier League
Lees ook:Premier League: Bingham en Trump winnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.