Ding stormt de halve finale in

Ding Junhui heeft zichzelf een vrije dag gegeven door de halve finale van het wereldkampioenschap in Sheffield in te stormen vanavond, ten kostte van Mark Williams. De Chinees versloeg de Welshman reeds in de tweede sessie, waardoor hij de derde sessie niet in actie hoeft te komen, met 13-3. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Vanmorgen na de eerste sessie ging Ding al snel sterk aan kop. De eerste vier frames ging het nog gelijk op, maar na de theepauze wist hij alle vier de frames te winnen, waardoor hij met een 6-2 voorsprong de avondsessie inging. Ding won hier direct wederom vier frames op rij, met een 109-, een 95-, 73- en een 52-break.

Williams weet dan nog één frame tegen te krabbelen maar moet dan toekijken hoe de Chinees de laatste drie frames ook naar zich toe trekt, met onder meer een 68- en een 76-break. Ding is hiermee de eerste die zich plaatst voor de halve finale, waar hij donderdag de winnaar treft van de wedstrijd tussen John Higgins en Alan McManus. Higgins leidt momenteel in dat Schotse onderonsje met 5-3.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Mark Selby heeft ook vast een goede voorsprong genomen op weg naar de halve finale, al ging de ochtendsessie voor hem aanzienlijk beter dan de middagsessie. Ook Selby leidde na de eerste sessie met 6-2, de tweede sessie werden de acht frames echter netjes verdeeld tussen de rankingleider en Kyren Wilson. Morgenochtend om 11.00 uur wordt deze wedstrijd beslist.

De laatste kwartfinale gaat tussen Marco Fu en Barry Hawkins, waar Hawkins duidelijk aan de “O’Sullivan-kater” leidt. Na het winnen van de vijf-voudig wereldkampioen gisteren, kwam er weinig goeds uit zijn handen vandaag. Hawkins miste veel en Fu maakte daar dankbaar gebruik van. De routinier uit Hong Kong leidt momenteel met 7-1.

Lees ook:WK: Selby in de problemen, Ding maakt mooie comeback
Lees ook:WK: Ding door naar kwartfinale, Allen behoudt voorsprong
Lees ook:Selby en Ding op voorsprong
Lees ook:McManus verrast Higgins
Lees ook:Ding op voorsprong, Selby en Fu op gelijke hoogte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.