Van Rijsbergen wint NSR in Maassluis

Op de dag dat Mark Selby bewijst waarom hij nummer 1 van de ranking en regerend kampioen is van de wereld, doet René van Rijsbergen hetzelfde in Nederland. Bij het NSR-toernooi in Maassluis wint de regerend Nederlands Kampioen en leider van de KNBB Nederlandse Snookerranking zijn vierde toernooi op rij sinds het voorjaar. 

Van Rijsbergen bereikte in zijn thuisclub SC de Loods de finale ten kostte van Francois van der Made (3-1), Henri van der Kooij (3-0) en Jerom Meeus (3-1). In de finale trof hij Leon Alewijnse die op zijn beurt Martin Brinks versloeg (3-0), Bas Herbrigs (3-1) (die op zijn beurt de nummer 2 van de ranking, Joris Maas, had verslagen) en Rene Dikstra (3-0).

In de finale had de Nederlands Kampioen uit Breda een decider nodig om de beslissing te forceren tegen de sterk spelende Alewijnse, maar pakte in die decider wederom de hoofdprijs. Ook de hoogste break ging naar van Rijsbergen, met een 76-break.

Van Rijsbergen verstevigt hiermee zijn koppositie. Maas blijft tweede, Roy Stolk, die afwezig was in verband met een toernooi in Duitsland blijft derde op de ranking.

Het volgende toernooi van de NSR is de Noord Nederland Open in Emmen, in samenwerking met de NNRS, welke gespeeld zal worden op 15 januari. Inschrijven daarvoor kan hier.

Lees ook:NSR: Van Rijsbergen sluit jaar winnend af
Lees ook:Maas wint NSR in Leiden
Lees ook:Joris Maas wint eerste NSR in Leiden
Lees ook:Van Rijsbergen wint NSR in Maassluis
Lees ook:NSR: Roy Stolk wint opnieuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.