Walden, Perry en Williams uitgeschakeld op UK Championship

Wederom zijn er drie top-16 spelers uitgeschakeld op het UK Championship, al zo vroeg in het toernooi. In de eerste ronde verloren we al Michael White en Ding Junhui, nu zijn we in de tweede ronde Ricky Walden, Joe Perry en Mark Williams al kwijtgeraakt.

european tour 4 2012 - ford-stevens

Williams komt al snel 2-0 achter tegen Tom Ford, waarbij het tweede frame verloren gaat op de laatste zwarte bal. Williams knokt zich terug naar 2-2 maar met een 87-break maakt Ford er weer 3-2 van. Met een 105-, een 53-, en een 82-break pakt Williams weer de leiding naar 5-3, maar de Engelsman knokt zich weer terug en weet in een spannend 10e frame de decider af te dwingen, wederom op de laatste zwarte bal.

Ook de decider is een pageturner, maar met een 66-break weet Ford uiteindelijk de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Tom Ford zal in de derde ronde uitkomen tegen Kyren Wilson, die met 6-2 van Mike Dunn wist te winnen. Wilson was in het laatste frame nog op weg naar een maximumbreak, maar miste de 12e rode bal.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Ook Walden verliest met 6-5. Li Hang weet met breaks van 50, 69, 114, 69 en 57 de Engelsman aan de kant te zetten. De Chinees zal in de volgende ronde uitkomen tegen Jamie Burnett, die op zijn beurt Alan McManus versloeg met 6-3.

Joe Perry verliest met 6-3 van zijn landgenoot Robbie Williams. Ondanks breaks van 69, 101 en 59, moet Perry zijn meerdere erkennen in Williams, die geen hoge breaks scoorde (alleen een 76-break), maar wel steeds de cruciale ballen weet te potten. De tegenstander van Williams komt uit de wedstrijd tussen Matthew Selt en Sean O’Sullivan, die voor vandaag op het programma staat.

Voor het programma van vandaag verwijs ik je naar hier en hier vind je alle overige uitslagen van gisteren.

Lees ook:Selby wint Paul Hunter Classic
Lees ook:PTC Grand Finale: Williams en Perry in de finale
Lees ook:Robertson naar finale CoC ten koste van Perry
Lees ook:Masters: Perry verslaat Ding
Lees ook:Gilbert bereikt halve finale International Championship op laatste zwarte bal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.