Verrassende halve finalisten op Australian Open

Veel toppers hebben zich de reis naar Bendigo niet aangedaan. Toch is de line-up voor de halve finales van het Australian Goldfields Open verrassend te noemen.

Toppers die wél gingen, vlogen er snel uit. Zodoende spelen morgen Barry Hawkins tegen Mark Davis en Peter Ebdon tegen Marco Fu voor een plek in de finale van zondag.

Hawkins stopte vandaag de opmars van qualifier Matthew Selt (5-2), terwijl kersvers 6-reds wereldkampioen Davis maar blijft winnen. Hij schakelde gisteren al thuisfavoriet Neil Robertson met 5-1 uit, en was nu met 5-2 ook veel te sterk voor Martin Gould.

…Ebdon zet Murphy in de kwartfinales de voet dwars, 5-4…

Volgens CueTracker staat Hawkins in de onderlinge duels met Davis met 4-2 voor.

De vraag is of die score veel beketent. Hun laatste vier duels waren allemaal korte partijen (Shoot-Out, Championship League en twee maal PTC). De laatste echte rankingwedstrijd tussen beiden dateert alweer van 2002 – en die partij won Davis.

Ook de andere semifinale is op voorhand moeilijk te voorspellen. Fu staat op 6-3 tegen Ebdon, maar daar zitten wel drie onbeduidende Championship League-duels bij.

Ebdon is aan een soort tweede jeugd begonnen. Als veertiger leek zijn carrière onvermijdelijk aan verval onderhevig, maar de winst op het China Open eind vorig seizoen bewees dat Ebbo – vooral dankzij taai matchplay – nog lang niet afgeschreven is.

Ebdon heeft dit toernooi al zijn wedstrijden met 5-4 gewonnen – vanochtend deed hij dat tegen Shaun Murphy, en gisteren in de achtste finales tegen Ding Junhui.

…In de achtste finales moest ook Ding eraan geloven tegen Ebdon…

Fu boekte tegen Stephen Lee al zijn derde 5-1 overwinning dit toernooi. Eerder zette hij dezelfde score neer tegen Joe Perry en tegen Jamie Burnett.

Fu is een van de wisselvalligste spelers op de Main Tour. Zelden zie je zulke uitersten verenigd in één speler: van vreselijk slecht tot vreselijk goed.

Ebdon tegen Fu klinkt niet woest aantrekkelijk, maar ik geloof dat het een interessante partij kan worden tussen twee spelers in vorm.

Australian Goldfields Open
[Bendigo, 9-15 juli 2012]

Kwartfinales:
> Matthew Selt – Barry Hawkins 3-5
> Martin Gould – Mark Davis 1-5
> Shaun Murphy – Peter Ebdon 4-5
> Stephen Lee – MarcoFu 1-5

Halve finales:
> Hawkins – Davis
> Ebdon – Fu

[pictures Peter Ebdon & Ding Junhui © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 13
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 15
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 16
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 14
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 17 (slot)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.