Williams na zege op Doherty in finale

Met een afgetekende 6-2 zege op Ken Doherty heeft Mark Williams zich vanmiddag geplaatst voor de finale van het Australian Goldfields Open.

De Welshman komt daarin uit tegen Stuart Bingham, die zich vanochtend al met dezelfde score plaatste ten koste van Shaun Murphy.

Doherty kon Williams tot 2-3 in bedwang houden, maar miste te veel onnodige ballen om het de nummer 1 van de wereld echt lastig te maken.

…Referee Verhaas ziet dat Doherty het niet redt tegen Williams, 2-6…

Bovendien lieten Doherty’s safeties, normaal een stabiele pijler onder zijn spel, veel te wensen over. Zo raakte hij tot drie keer toe blauw met zijn break-off shot.

Ondanks de gemiste kansen zal Doherty terugkijken op een erg geslaagd toernooi. Voor het eerst sinds vijf jaar stond hij weer eens in de halve finales.

Hij kon vandaag niet meer aanknopen bij het spel waarmee hij eerder dit toernooi Stephen Maguire, Liang Wenbo en Mark Selby had verslagen.

Williams speelde bij vlagen ijzersterk, scoorde ook twee centuries, maar liet ook enkele opzichtige steken vallen. De Ier wist dat echter niet af te straffen.

Voor referee Jan Verhaas was de partij bijzonder: hij leidde acht jaar geleden ook de WK-finale tussen Williams en Doherty, de eerste finale in The Crucible voor de Nederlander.

In elk geval gaat Williams als favoriet de finale in. Voor Bingham is het pas zijn allereerste eindstrijd, terwijl Williams voor zijn 19e rankingtitel – waaronder twee WK’s – gaat.

[picture Jan Verhaas & Ken Doherty © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Referee Jan Verhaas mag opnieuw WK-finale leiden
Lees ook:Mark Williams wint Rotterdam Open
Lees ook:Wachten op referee Jan Verhaas…
Lees ook:Jan Verhaas met trombose vast in China
Lees ook:Jan Verhaas in WPBSA-bestuur gekozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.