Bonus voor maximumbreak opnieuw ingevoerd

Jammer dat Ronnie O’Sullivan deze week ontbreekt in Bendigo. Het Australian Golfdields Open is namelijk het eerste toernooi waar weer een bonus voor een 147 is te verdienen.

O’Sullivan beklaagde zich vorig jaar tijdens het World Open over het ontbreken van zo’n beloning en weigerde aanvankelijk zijn maximumbreak tegen Mark King af te maken.

Maar nu heeft World Snooker de prijs nieuw leven in geblazen.

Voor elk rankingevent dat op tv wordt uitgezonden, komt er £5000 in de pot. Het bedrag in de pot groeit dus bij elk toernooi zo lang er geen 147 wordt gescoord.

Voor de Players Tour Championship-events en toernooien die niet op tv komen, geldt een aparte regeling. Daar komt per toernooi £500 in de pot.

In het bericht op worldsnooker.com is niet duidelijk wat de WPBSA precies onder televised verstaat. Volgens mij zijn namelijk álle rankingevents op tv (Eurosport) te zien.

De bonus wordt alleen uitgekeerd voor maximums die in het hoofdtoernooi worden gescoord. Een 147 tijdens de kwalificatierondes levert dus nog steeds niets extra’s op.

Enkele weken geleden nog werd door snookerfans een Twitter-campagne gevoerd om de 147-beloning weer opnieuw ingesteld te krijgen.

De bonus werd enkele jaren geleden vanwege bezuinigingen geschrapt.

Lees ook:Twitter-actie voor terugkeer extra prijs bij 147
Lees ook:147 alarm! Maximum voor Milkins
Lees ook:Poll: Poloshirts op de Main Tour?
Lees ook:Goggins krijgt snookertafel van IBSF voor maximumbreak
Lees ook:147 alarm! Tom Ford verwent Bulgaarse fans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.