Hearn kondigt veranderingen aan voor het profcircuit

Barry Hearn heeft vanmiddag in een persconferentie een aantal belangrijke wijzigingen aangekondigd. Zo zullen er meer “flat draws” komen en zal er een nieuwe serie toernooien in de UK georganiseerd gaan worden. En, er komt een European Open!

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Het is een hele waslijst wat hij allemaal te vertellen had. Ik pik de belangrijkste zaken er uit:

  • Vanaf seizoen 2016/2017 zal er een European Open-toernooi komen. Waar en wanneer precies is nog niet bekend gemaakt.
  • Hiermee zullen de toernooien van de European Tour minder gaan worden. Met name voor de nieuwe spelers op de tour is deze vorm erg duur. Er wordt meer geconcentreerd op een paar grotere toernooien, in plaats van vele kleintjes:
  • Er komt een serie toernooien, genaamd “The Home Series” die in Wales, Schotland, Ierland en Engeland gespeeld gaan worden.
  • Alle toernooien worden (zodra de contracten afgelopen zijn, Australian Open zal nog 1 jaar volgens oude format spelen, de Shanghai Masters nog 2 jaar) een flat draw, dus 128 spelers in een plat schema tegen elkaar, met best-of-7 partijen.
  • Het prijzengeld voor de tour wordt flink verhoogd: volgend seizoen is er 8.500.000 pond te verdelen, het seizoen 2016/2017 zelfs 10.000.000 pond.
  • Het WK blijft zoals het nu is, seeding, loting, venue, alles blijft bij het oude. Alleen het prijzengeld wordt ook hier verhoogd.

Als je meer achtergrond informatie wil verwijs ik je graag naar de website van Pro Snooker Blog. Matt Huart was bij de persconferentie en heeft ook nog aanvullende vragen kunnen stellen.

Lees ook:Masters-trofee wordt Paul Hunter Trophy
Lees ook:Einde voor Ruhr Open…?
Lees ook:Alle Engelse PTC’s naar Academy in Gloucester
Lees ook:Prijsgeld Welsh Open fors verhoogd
Lees ook:IBSF kondigt damesranking aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.